Για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές της χώρας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε μαζί του στη Μόσχα.
Για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές της χώρας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε μαζί του στη Μόσχα.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι είχε μια διεξοδική και «πολύ καλό κλίμα» συζήτηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας.
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος», επισήμανε.
Επί τάπητος στη συνάντηση τέθηκαν τέλος τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και οι τρόποι να ξεπεραστούν, ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.
Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο
Την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σύντομα στις μεγάλες δυσκολίες, που έχουν προκύψει, αλλά και στη μεγάλη πρόκληση να βγει από την κρίση αλώβητη, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.
Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι η Ευρώπη θα ξεπεράσει τις αναταράξεις και ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει σαν βασικό της μέσο την ανάπτυξη, γιατί χωρίς αυτήν, όπως είπε, «δημιουργούνται στρατιές ανέργων, τεράστια προβλήματα ανέχειας σε όλον τον κόσμο».
Ευχαριστώντας παράλληλα τον Πατριάρχη για την απόφασή του, από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, να συμβάλει στο ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας και να βοηθήσει τους φτωχότερους πολίτες σημείωσε ότι «καμιά φορά η πολιτική διαιρεί, αλλά η θρησκεία πάντοτε ενώνει».
Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Μόσχας χαρακτήρισε «πολύ καλές» τις σχέσεις μεταξύ της ρωσικής και της ελληνικής Εκκλησίας. Οι παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών , επισήμανε, έχουν πολύ μεγάλη σημασία «και για τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων ορθόδοξων χωρών, όπου είναι παρούσα η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία».
«Πρόκειται για τους πλέον γερούς δεσμούς, από εκείνους, που συνδέουν τις χώρες μας», ανέφερε ο Ρώσος Πατριάρχης, προσθέτοντας ότι «η πολιτική συγκυρία έρχεται και φεύγει, αλλάζει, ενώ αυτοί οι δεσμοί που ανάγονται στο βάθος των αιώνων, παραμένουν».