Αθλητικά
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012 21:09

Α1 Μπάσκετ: «Περίπατο» ο Ολυμπιακός με Ρέθυμνο

Γερή προπόνηση ενόψει του «τελικού» της ερχόμενης Τετάρτης με την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ έκανε απόψε ο Ολυμπιακός με το Ρέθυμνο, στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Α1.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα με 97-82, «έπιασαν» τον Παναθηναϊκό στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας και, πλέον, στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση της 3ης ημέρας του Top 16 της Euroleague, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς την περαιτέρω πορεία τους στη διοργάνωση. Την παράσταση, πάντως, στο ματς έκλεψε ο Αμερικανός πλέι μέικερ του ΑΓΟΡ, Κρίστμας, που πέτυχε ακριβώς τους μισούς πόντους της ομάδας του (41)!

Μετά από 4 διαδοχικές ήττες ο Ηλυσιακός επέστρεψε στις νίκες. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, κατάφερε με τρομερή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο να φύγει με το «τρίποντο» από το κλειστό των Ιλισίων, με 75-69 και να αναπτερώσει τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.

Με «καταιγισμό τριπόντων» η Καβάλα κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Αμαρουσίου με 89-69 (7η στο πρωτάθλημα).

Τα ποσοστά των παικτών του Πρίφτη έξω από τη γραμμή των 6.75 ήταν εκπληκτικά. Ο Πάσαλιτς είχε 5/5, ο Καραποστόλου 5/7, ο Στεφανίδης με τον Γκάρισον από 2/2 έκαστος και στο φινάλε ο... λογαριασμός ήταν απίστευτος: 15/21 τρίποντα, ποσοστό μεγαλύτερο από 70%!