Κόσμος
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 06:52

Αίγυπτος: Έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης μετά τα αιματηρά επεισόδια

Συνεδριάζει εκτάκτως η αιγυπτιακή κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Καμάλ αλ -Γκανζούρι, μετά τα αιματηρά επεισόδια στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 74 άτομα.

Συνεδριάζει εκτάκτως η αιγυπτιακή κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Καμάλ αλ -Γκανζούρι, μετά τα αιματηρά επεισόδια στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 74 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου, ο αλ - Γκανζούρι «θα διευθύνει την έκτακτη συνεδρίαση, που συγκαλείται για να συζητηθούν τα γεγονότα στο Πορτ Σάιντ».

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, δυνάμεις του στρατού αναπτύχθηκαν στο Πορτ Σάιντ, προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων (Αλ - Μασρί και Αλ-Αχλί).

Σε μία σπάνια δημόσια δήλωσή του μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με αιγυπτιακό τηλεοπτικό κανάλι, ο αρχιστράτηγος Μοχάμεντ Χουσεΐν Ταντάουι τόνισε ότι «τέτοιου είδους γεγονότα μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, αλλά δεν πρόκειται να αφήσουμε όσους κρύβονται πίσω από αυτά να ξεφύγουν».

«Η Αίγυπτος θα είναι σταθερή.... Εάν κάποιοι σχεδιάζουν να προκαλέσουν αστάθεια στη χώρα, δεν θα το επιτύχουν. Ο καθένας θα κερδίσει ότι του αξίζει», διεμήνυσε και ανακοίνωσε πως οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν αποζημίωση.