Αθλητικά
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2012 07:00

Primera Division: Διατήρησε το +7 η Ρεάλ από τη Μπαρτσελόνα

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα πήραν δύσκολα «τρίποντα» στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Primera Division.

Ακόμη κι όταν δεν βρίσκεται στην καλή της μέρα, η Ρεάλ Μαδρίτης ξέρει πώς να παίρνει…επαγγελματικές νίκες. Μπορεί αυτή την φορά να «σίγησαν τα πολυβόλα» της «Βασίλισσας» (Ρονάλντο, Ιγκουαΐν, Μπενζεμά), αλλά η λύση ήρθε από την άμυνα. Το γκολ του Σέρχιο Ράμος πριν τη συμπλήρωση του 20ου λεπτού έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ με 1-0 επί της «συντοπίτισσας», Χετάφε, που αποδείχθηκε πολύ «σκληρό καρύδι». Η ομάδα του Μουρίνιο έφτασε τις 18 νίκες στο πρωτάθλημα (6η συνεχόμενη) κι εξακολουθεί να είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Δυσκολεύτηκε, αλλα τελικά επικράτησε η Μπαρτσελόνα της Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-1 κι εξακολουθεί να βρίσκεται στο…κατόπι της Ρεάλ Μαδρίτης. Τέγιο και Μέσι ήταν οι σκόρερ των Καταλανών, ενώ για τους Βάσκους μείωσε αμέσως μετά το 2-0 ο Βέλα.

Δύο φορές προηγήθηκε η Αθλέτικ Μπιλμπάο της Εσπανιόλ στο «Σαν Μαμές» (1-0 και 3-2), αλλά τελικά με γκολ του Αλμπίν στις καθυστερήσεις η Εσπανιόλ «τσίμπησε» το βαθμό της ισοπαλίας (3-3). Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ήταν το ματς ανάμεσα στους Βάσκους και τους Καταλανούς, με τους γηπεδούχους να χάνουν «χρυσή» ευκαιρία να μπουν στη μάχη για την έξοδο στο Champions League. Η Εσπανιόλ, αντίθετα, είναι μέσα στο παιχνίδι της κατάκτησης της 4ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

«Αυτοκτόνησε» στην έδρα της η Λεβάντε. Προηγήθηκε με τον Κονέ της Ράσινγκ Σανταντέρ, αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν στην επανάληψη και με το γκολ του Αράνα πήραν έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η ομάδα της Βαλένθια έχασε δύο βαθμούς, που μπορεί στην πορεία να αποδειχθούν καθοριστικοί στο κυνήγι της 4ης προνομιούχου θέσης.

Με γκολ του Κάστρο στα μισά του πρώτου μέρους η Μαγιόρκα επιβλήθηκε 1-0 της Μπέτις και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.