Αθλητικά
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 00:34

Primera Division: Νίκες σωτηρίας για Ράγιο και Βιγιαρεάλ

«Υποθήκη» για την παραμονή τους στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος έβαλαν Βιγιαρεάλ και Ράγιο Βαγεκάνο, μετά τα μεγάλα «διπλά» που πέτυχαν επί των Σεβίλλης και Σαραγόσα, στο πλαίσιο της 21ης ημέρας της Primera Division.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το μεγάλο ματς της αγωνιστικής, ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» με το βαθμό που απέσπασαν διατηρήθηκαν στην 3η θέση, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι της εξόδου στο champions league, μέσω της 4ης θέσης.

Η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (10 με τη σημερινή, όσες και η Σανταντέρ), Οσασούνα, δεν ξέφυγε από τον κανόνα ούτε στο «Μολινό». Το τελικό 1-1 με τη Σπόρτινγκ Χιχόν, ήταν αρκετό για την ομάδα της Παμπλόνα να διατηρηθεί μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που παρέμειναν προτελευταίοι. Η Σπόρτινγκ προηγήθηκε με τον Καρμέλο, αλλά ισοφάρισε ο Λέκιτς, περίπου 15 λεπτά πριν τη λήξη.

Εκτός της διακεκαυμένης ζώνης βρέθηκε η Βιγιαρεάλ, μετά την τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Σεβίλης. Το γκολ του Καμούνιας στο τελευταίο 10λεπτο χάρισε στο «κίτρινο υποβρύχιο» το σπουδαίο «τρίποντο». Στο 89΄ αποβλήθηκε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων ο Οριόλ. Οι Ανδαλουσιάνοι παρουσιάστηκαν σε ένα ακόμη ματς αγνώριστοι κι έτσι όπως πάνε στο τέλος θα κινδυνεύσουν με υποβιβασμό.

Αν και προηγήθηκε με τον Πόστιγκα η Σαραγόσα ηττήθηκε στην έδρα της από τη Ράγιο Βαγεκάνο με 2-1 και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στα τελευταία 15 λεπτά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο γκολ με τους Ντιέγκο Κόστα και Μίκου κι έφυγαν από το «Λα Ρομαρέδα» με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις.