Κόσμος
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2002 10:38

Διεκόπησαν οι συνομιλίες ΗΠΑ, Ρωσίας για τον έλεγχο των εξοπλισμών

Μία ημέρα νωρίτερα από την ολοκλήρωση των συνομιλιών για τον έλεγχο των εξοπλισμών ΗΠΑ, Ρωσίας, αναχώρησε από τη Μόσχα ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τζων Μπόλτον. «Η επίσκεψη του κ. Μπόλτον επρόκειτο να διαρκέσει δύο ημέρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος του τμήματος ενημέρωσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα επιβεβαίωσε την αναχώρηση του Τζων Μπόλτον από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος άρχισε χθες με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Γκεόργκι Μαμέντωφ τέταρτο γύρο συνομιλιών για την προετοιμασία της συμφωνίας για τον περιορισμό του στρατηγικού πυρηνικού οπλοστασίου των δύο χωρών.

Η συμφωνία αυτή επρόκειτο να υπογραφεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής Μπους-Πούτιν από τις 23 έως τις 26 Μαϊου στη Μόσχα, αλλά πολλές διαφορές παραμένουν ανεπίλυτες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μετά από τη χθεσινή πρώτη ημέρα διαπραγματεύσεων οι δύο πλευρές «αποσαφήνισαν ακόμη περισσότερο τις θέσεις τους», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.