Πολιτική
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 14:02

Μηνυτήρια αναφορά για τις πλημμύρες στην Αιγιάλεια

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις στην Αιγιάλεια. Ενίσχυση αναχωμάτων στον Αλφειό.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις στην Αιγιάλεια.

«Οι εκτεταμένες καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων, αλλά και στις δημόσιες υποδομές, μάς υποχρεώνουν να κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αλεξόπουλος και πρόσθεσε ότι «στη μηνυτήρια αναφορά περιγράφονται οι ζημιές και ζητείται η διεξαγωγή δικαστικής έρευνας, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να επιβληθούν οι κυρώσεις».

Στην Ηλεία εν των μεταξύ, συνεργεία ενισχύουν τα αναχώματα που υπάρχουν ήδη σε διάφορα σε σημεία του ποταμού Αλφειού, προκειμένου να προλάβουν πιθανή υπερχείλιση λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.

Τόσο στην Ηλεία όσο και στην Αχαΐα, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες, ενώ αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις θεομηνίες στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και να συζητήσει τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ