Αθλητικά
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 13:53

Συνεχίζει με Γιουνάιτεντ ο Γκιγκς

Παρότι πρόσφατα έκλεισε τα 38, ο Ράιαν Γκιγκς αποφάσισε να ανανεώσει για άλλη μια σεζόν το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία αγωνίζεται από το 1991.

Ο Ουαλός επιθετικός είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να συνεχίσει να προσφέρει μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους και οι διοικούντες των «κόκκινων διαβόλων» δεν θα μπορούσαν να του πουν «όχι».

Στα 21 χρόνια που φοράει τη φανέλα της Γιουνάιτεντ ο Γκιγκς έχει καταφέρει να αναδειχθεί ρέκορντμαν της ομάδας με 898 συμμετοχές, και 162 γκολ. Σε επίπεδο τίτλων μετράει 12 πρωταθλήματά, τέσσερα Κύπελλα Αγγλίας, τρία League Cups, δύο Champions League, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα διηπειρωτικό και ένα Παγκόσμιο Συλλόγων.

«Ο Ράιαν είναι ένας υπέροχος παίκτης. Με πολλούς τρόπους, συνοψίζει όλες τις ομάδες μου εδώ στη Γιουνάιτεντ. Συνεχώς “επανεφεύρει” τον εαυτό του και προσαρμόζεται στην διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση του παιχνιδιού και διατηρεί τον πόθο και την πείνα για επιτυχία.

Σε κάθε προπόνηση και αγώνα, είναι παράδειγμα για τους άλλους. Οι νέοι παίκτες στα αποδυτήρια έχουν μια σπουδαία ευκαιρία να μάθουν από έναν παίκτη που θα συνεχίσει να σπάζει ρεκόρ όπου οποιοσδήποτε άλλος θα δυσκολευτεί να καταρρίψει», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος με την ανανέωση ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Ο ίδιος ο Γκιγκς σημείωσε από την πλευρά του: «Όταν υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα έχω την δυνατότητα να παίξω με την Γιουνάιτεντ για 22 χρόνια, αλλά νιώθω καλά και ξέρω ότι ακόμα μπορώ να συνεισφέρω ώστε η ομάδα να συνεχίσει να διεκδικεί τρόπαια. Το να κερδίσω τον 19ο τίτλο του συλλόγου ήταν ένα σπουδαίο συναίσθημα, αλλά το θέμα είναι η συνέχεια και είμαι πραγματικά ικανοποιημένος που θα είμαι μέρος της».