Αθλητικά
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 15:49

Καζίμ Ρίτσαρντς: Εύκολη η προσαρμογή στον Ολυμπιακό

Απόλυτα ικανοποιημένος με τις νέες συνθήκες που συνάντησε στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων», Καζίμ Ρίτσαρντς.

Ο Τούρκος επιθετικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Stadio by Metro, υποστήριξε ότι έχει προλάβει ήδη να προσαρμοστεί στα δεδομένα των Πειραιωτών, αφού το περιβάλλον στο σύλλογο είναι ιδανικό.

«Σε μία τέτοια ομάδα η προσαρμογή είναι πολύ εύκολη. Όλοι με έχουν καλοδεχθεί και επιπλέον είναι και μία πολύ καλή ομάδα αγωνιστικά. Οπότε είναι απλό. Επίσης έχω φύγει από την Αγγλία εδώ και πέντε χρόνια οπότε έχω συνηθίσει να ζω μακριά», σχολίασε.

Σχετικά με τις πρώτες του εντυπώσεις για τον σύλλογο, είπε: «Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο και πολύ δημοφιλή σύλλογο. Οι φίλαθλοι είναι φοβεροί και η ομάδα έχει μεγάλο γόητρο και ιστορία με πολλούς τίτλους. Αυτό που εκλαμβάνω εγώ από αυτήν την ομάδα είναι ότι δεν αρκείται σε αυτά που έχει κερδίσει ως τώρα. Θέλει πάντα να προοδεύει και αυτό είναι φοβερό. Έχει φιλοδοξίες και στόχους και θέλει να κερδίζει συνέχεια».

Ακόμα πρόσθεσε: Προφανώς μιλάμε για μία πολύ επαγγελματική ομάδα και από τη στιγμή που ήρθα, όλοι με έκαναν να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Τώρα μένει να βρω σπίτι και κυριολεκτικά. Επίσης, οι εγκαταστάσεις είναι μοναδικές».

Σχετικά με το διπλό κόντρα στον ΠΑΟΚ, υποστήριξε, πως αν και δέχθηκε κατά έναν τρόπο ρατσιστική επίθεση, η εμπειρία της Τούμπας ήταν πολύ σημαντική για τον ίδιο.

«Για μένα ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία και θα μπορούσα να παρομοιάσω τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ με αυτούς της Μπεσίκτας. Έχω συνηθίσει να παίζω σε τέτοια ατμόσφαιρα. Ανυπομονώ πραγματικά λοιπόν να δω τους δικούς μας.

Οι ΠΑΟΚτζήδες μου πέταξαν μία μπανάνα. Ρατσιστικό θα μου πεις; Μπορεί, αλλά γέλασα πολύ. Και επειδή είμαι άνθρωπος με χιούμορ σε διαβεβαιώ ότι αν η μπανάνα ήταν κίτρινη και καλή, θα την έτρωγα κιόλας».

Τέλος, για το ντέρμπι με την ΑΕΚ είπε: «Σίγουρα δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι αλλά είναι στο γήπεδό μας και έχουμε το πλεονέκτημα. Πρέπει να παίξουμε όπως ξέρουμε. Αυτή η συγκυρία είναι μοναδική για μένα γιατί η ομάδα βρίσκεται σε μία φάση "επίθεσης" και θα μου δώσει την ευκαιρία να αποδείξω τι αξίζω».