Αθλητικά
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 22:54

Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0

Ερυθρόλευκο χρώμα έχει από την Παρασκευή το βράδυ η κορυφή στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» με 2-0 στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής.

Με τη νίκη τους αυτή οι Πειραιώτες προσπέρασαν στην κούρσα του πρωταθλήματος τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Παναθηναϊκού, καθώς έφτασαν τους 49 πόντους, έναντι των 48 που έχει το «τριφύλλι», αλλά με παιχνίδι λιγότερο.

Οι «ερυθρόλευκοι» επανέλαβαν το σενάριο του διπλού, που απέσπασαν στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Όπως και στο ματς της περασμένης Κυριακής, οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε άσκησαν πίεση στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, βρήκαν νωρίς τα τέρματα που έψαχναν και στη συνέχεια έκαναν απλώς συντήρηση δυνάμεων. Το ιδανικό σενάριο, δηλαδή, για την ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία θα πρέπει να ταξιδέψει στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει εκεί την προσεχή Τρίτη τη Ρούμπιν Καζάν στους «32» του Europa League.

Το γρήγορο γκολ του Μέλμπεργκ στο 4ο λεπτό ήταν αυτό που έβαλε τα θεμέλια για τη νίκη των γηπεδούχων. Ο Σουηδός αμυντικός νικώντας παλικαρίσια στον αέρα τρεις αντιπάλους του, κατάφερε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γιάννη Αραμπατζή και έδιωξε από νωρίς το όποιο άγχος είχαν οι συμπαίκτες του.

Κουβαλώντας πάνω της τη σκιά του περσινού ντροπιαστικού 6-0, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το γρήγορα προβάδισμα του Ολυμπιακού και άρχισε να πελαγοδρομεί. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί και δεύτερο τέρμα, σημείο από το οποίο δεν ήταν ικανή να γυρίσει ξανά στο ματς.

Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Κέβιν Μιραλάς. Στο 23' ο Ράφικ Τζιμπούρ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Βέλγο, που με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Μετά το 2-0 ο Ολυμπιακός χαλάρωσε τη... θηλιά γύρω από το λαιμό των φιλοξενούμενων και περίμενε για να βγει το ημίχρονο και στη συνέχεια το ματς. Το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου δεν του δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα και το ντέρμπι κύλισε μέχρι τέλους χωρίς άλλες συγκινήσεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]