Αθλητικά
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 23:54

Κωστένογλου: Νίκησε δίκαια ο Ολυμπιακός

Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, Νίκος Κωστένογλου.

Ο τεχνικός της Ένωσης είδε την ομάδα του να δέχεται δυο γρήγορα γκολ και να μην μπορεί από νωρίς να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο ντέρμπι, αλλά επέμενε ότι ο Ολυμπιακός δεν την αιφνιδίασε.

«Δεν δέχομαι ότι αιφνιδιαστήκαμε. Απλά μπήκαμε νωθρά στο παιχνίδι. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα έμπαινε πολύ δυνατά. Ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο 15λεπτο. Το πρώτο γκολ θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει. Ο Ολυμπιακός όμως είχε και άλλες ευκαιρίες», σχολίασε.

Όπως υποστήριξε, η ΑΕΚ θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα, αρκεί να είχαν σκοράρει οι παίκτες του στις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

«Εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει με τις ευκαιρίες των Λυμπερόπουλου και Σιαλμά, όμως αυτό δεν έγινε. Η γενική εικόνα μας έδειξε πως ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια», τόνισε, για να προσθέσει:

«Εμείς προσπαθήσαμε αλλά αυτό δεν έφτανε. Σύντομα θα αφήσουμε πίσω μας αυτό το ματς. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται. Έχουμε ακόμα εννιά αγωνιστικές μέχρι τα πλέι οφ. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός μας στόχος. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Χρειαζόμαστε σοβαρότητα για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

Αντίθετη, πάντως, άποψη σε σχέση με τον προπονητή του φάνηκε να έχει ο Στιβ Μπέλεκ.

«Κάναμε πάρα πολλά λάθη και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αλλά κατά τη γνώμη μου δεν παίξαμε άσχημα. Πιστεύω ότι σε δύο λάθη που κάναμε δεχθήκαμε δύο γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο από δεξιά, είναι ομαδικό. Δε φταίω μόνο εγώ αν μπει κάποιο γκολ από την πλευρά μου. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην παίξαμε καλά αλλά στο δεύτερο πιστεύω ότι το ματς ήταν πολύ καλό», σημείωσε.