Πολιτική
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 11:56

Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το απόγευμα

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων κατά των επώδυνων μέτρων που προβλέπει το νέο μνημόνιο, εν όψει της ψήφισής του στη Βουλή. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού στις 17:00 στην Πλατεία Συντάγματος. Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, το Πανεπιστήμιο και τον Ευαγγελισμό.

Κορυφώνονται το απόγευμα οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων κατά των επώδυνων μέτρων που προβλέπει το νέο μνημόνιο, εν όψει της ψήφισής του τα μεσάνυχτα στη Βουλή.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει νέο ραντεβού στις 17:00 στην Πλατεία Συντάγματος, μετά τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει, ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες και διακυβεύονται βασικά και θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα, όπως ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια και εν συνεχεία τα μέλη του θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή, όπου αργά το βράδυ αναμένεται η ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, κλειστός θα παραμείνει όλη την ημέρα ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, ενώ στις 14:00 έκλεισαν και οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός».

Χθες το απόγευμα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να απωθήσουν 100 περίπου διαδηλωτές που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και είχαν διακόψει την κυκλοφορία.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές προς το κέντρο της πλατείας με τις ασπίδες και κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας για να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις των συνδικάτων.