Αθλητικά
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 16:17

Βαλβέρδε: Αξίζαμε τη νίκη, τίποτα δεν κρίθηκε

Εμφανώς ικανοποιημένος ο Ερνέστο Βαλβέρδε εξήρε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του για το πολύ μεγάλο διπλό της ομάδας του στο Λουζνίκι της Μόσχας.

Παρόλα αυτά, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» επέμεινε πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, αφού υπάρχει και ο επαναληπτικός με τη Ρούμπιν Καζάν.

«Σήμερα καταφέραμε να κερδίσουμε ένα ματς για το οποίο δουλέψαμε πολύ. Πιστεύω ότι η νίκη μας άξιζε, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες φάσεις του αγώνα. Πιστεύω στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε να σκοράρουμε», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ισπανός στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα.

«Στο τέλος δυσκολευτήκαμε αρκετά επειδή μείναμε με δέκα παίκτες. Πιστεύω ότι παρόλο που κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα, τίποτα δεν έχει κριθεί όσον αφορά στην πρόκριση. Έχουμε ακόμα έναν επαναληπτικό στην έδρα μας», πρόσθεσε.

Σχετικά με το που κρίθηκε ο αγώνα, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, αλλά έδειξε προς τη θέληση της ομάδας του να σκοράρει.

«Δεν γνωρίζω τι ακριβώς ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. Η ομάδα μας ήρθε με την πρόθεση να σκοράρει. Το εκτός έδρας γκολ σημαίνει πολλά για νοκ-άουτ ματς. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας».

Οι -14 βαθμοί Κελσίου λίγο έλειψε να αποτρέψουν την έναρξη του παιχνιδιού, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέμεινε ότι δεν δυσκόλεψαν ιδιαίτερα την ομάδα του.

«Αυτό που μας απασχολούσε περισσότερο, είναι ότι μιλούσαμε πολύ για τον καιρό και το μυαλό μας ήταν στο αν θα αναβληθεί ο αγώνας ή όχι. Δεν συγκεντρωνόμασταν στον αντίπαλο. Είναι αλήθεια πώς πριν από δύο μέρες ήταν υπερβολικά κακές οι θερμοκρασίες.

Σήμερα έκανε κρύο, αλλά δεν ήταν κάτι ακραίο κατά τη γνώμη μου. Είναι καλύτερο να παίζεις με 12 και όχι με -12. Το γήπεδο ήταν σε καλή κατάσταση. Σίγουρα όμως θα έπρεπε να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι και στον αντίπαλο».

Τέλος, σχολίασε: «Πάντα για να κερδίζεις ένα ματς το πρώτο βήμα είναι να μην δέχεσαι γκολ. Το καταφέραμε και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτές τις εμφανίσεις. Στο ποδόσφαιρο δεν σταματάει ποτέ αυτό. Την άλλη εβδομάδα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».