Πολιτική
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 21:20

Κ. Μπατζελή: Η κρίση της Κ.Ο. να μην περάσει στη βάση του ΠΑΣΟΚ

Σε ερώτηση του LamiaReport για το πώς κρίνει τη χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων για τη δανειακή σύμβαση, η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή απάντησε ότι «εκείνο το οποίο προέχει δεν είναι μόνο η αλλαγή του αρχηγού του κόμματος, κάτι το οποίο άλλωστε έχει ήδη δρομολογηθεί. Αλλά επείγει ο ιδεολογικός επαναπροσδιορισμός του χώρου του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η λογική του μνημονίου, καλώς ή κακώς, θα αποτελεί πλέον τη βάση των πολιτικών αποκλίσεων, όχι μόνο στους κόλπους του κινήματος, αλλά και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση του LamiaReport για το πώς κρίνει τη χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων για τη δανειακή σύμβαση, η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή απάντησε ότι «εκείνο το οποίο προέχει δεν είναι μόνο η αλλαγή του αρχηγού του κόμματος, κάτι το οποίο άλλωστε έχει ήδη δρομολογηθεί. Αλλά επείγει ο ιδεολογικός επαναπροσδιορισμός του χώρου του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η λογική του μνημονίου, καλώς ή κακώς, θα αποτελεί πλέον τη βάση των πολιτικών αποκλίσεων, όχι μόνο στους κόλπους του κινήματος, αλλά και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.

Εάν επιτρέψουμε να διεισδύσει η κατάσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τη ψηφοφορία της 12ης Φεβρουαρίου στην κοινωνία, αλλά και στη βάση του κόμματος, θα βρεθούμε προ δυσάρεστων για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ εκπλήξεων, αλλά και του γενικότερου ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας μας».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που εκτυλίσσονται για τη δανειακή σύμβαση, η κ. Μπατζελή τόνισε ότι «πρόκειται για πρωτόγνωρες για την Ευρώπη αποφάσεις σε μια χώρα που βρίσκεται στη δίνη της ύφεσης, οι οποίες αποφάσεις δε δικαιολογούνται, αλλά ούτε μπορούν να ανατρέψουν άμεσα τα όποια λάθη έχει κάνει η χώρα στο παρελθόν. Η λιτότητα δεν αντιμετωπίζει την ύφεση ούτε το αντίστροφο. Αυτό το οποίο όμως προέχει από θέμα ουσίας και τακτικής είναι ότι η Ελλάδα διαμέσου ενός Μνημονίου, το οποίο βρίσκεται συνεχώς σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, έπρεπε και πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη για να μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις πολιτικές διεργασίες που θα εξελιχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε επίπεδο Ευρώπης.

Αλλωστε γίνεται σαφές ότι οι πολιτικές συμμαχίες αλλάζουν ραγδαία τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ενώ η Ευρώπη θα κληθεί άμεσα να πάρει μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, ενίσχυσης της ρευστότητας, αγοράς ομολόγων.

Οι εξελίξεις αυτές ευελπιστούμε ότι θα συμπαρασύρουν θετικά τις ευρύτερες αλλαγές στις συμφωνίες που ήδη έχει κάνει η χώρα μας με τους Ευρωπαίους εταίρους».