Κόσμος
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012 10:56

Γεμάτη παλμό η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Μανχάταν

Με τη συμμετοχή ατόμων κάθε ηλικίας -ελληνικής καταγωγής και μη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στο Μανχάταν η συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης: Είμαστε όλοι Έλληνες». Ξεπέρασαν τους 300 οι διαδηλωτές.

Με τη συμμετοχή ατόμων κάθε ηλικίας -ελληνικής καταγωγής και μη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στο Μανχάταν η συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης: Είμαστε όλοι Έλληνες».

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο "Λίμπερτι Πλάζα" (Ζουκότι Παρκ), στην περιοχή της Γουόλ Στριτ, ξεπέρασαν του 300. Στη γεμάτη παλμό συγκέντρωση συμμετείχαν φοιτητές, ομογενείς, Αμερικανοί υποστηρικτές του κινήματος «Occupy Wall Street», καταγγέλλοντας τα μέτρα που «τόσο βίαια και με τη μορφή του κατεπείγοντος επιβάλλονται στην ελληνική κοινωνία», χωρίς να έχουν στόχο «την κοινωνική, πολιτική και οικονομική μεταρρύθμιση, την πρόοδο ή την ανάπτυξη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, «σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να καταγγείλει την πολιτική λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεργασία με τη μη εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση επιβάλλουν στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης».

Η κινητοποίηση, όμως, όπως επισημαίνεται, «είναι διεθνής, εφόσον διεθνείς είναι και οι πρακτικές των χρηματιστηριακών αγορών και οι τακτικές εφαρμογής των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών μέτρων που υιοθετούν σε σύμπραξη με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ο θυμός για τη δαιμονοποίηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας ήταν έντονος. Η έλλειψη εποικοδομητικής κριτικής και όποιας προσπάθειας για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις κάνουν σαφές ότι η επίθεση ενάντια στον ελληνικό λαό έχουν ως μόνο στόχο την καλλιέργεια έχθρας και καχυποψίας ανάμεσα στις κοινωνίες και τους λαούς της Ευρώπης. Ένα κοινό λαϊκό ευρωπαϊκό μέτωπο θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στις νεο-φιλελεύθερες πρακτικές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων».

Καταλήγοντας, οι διοργανωτές τόνισαν ότι «η απογοήτευση γι' αυτό που πολλοί θεώρησαν μικρή συμμετοχή, ιδαίτερα απο την πλευρά της οργανωμένης ομογένειας, είναι μάλλον ελπιδοφόρα. Ένα ευρύτερο κίνημα το οποίο θα χτίσει επάνω σε αυτή την προσπάθεια και κινητοποίηση φαίνεται να έχει ήδη βρει καρποφόρο έδαφος».