Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 20:20

Παράλληλες διαπραγματεύσεις YΠOIK με IIF για το PSI

Διαβουλεύσεις με τα κορυφαία στελέχη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσάρλς Νταλάρα, Ζαν Λεμιέρ και Γιόζεφ Ακερμαν έχει, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, ο Ευ. Βενιζέλος με αντικείμενο την αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο PSI.

Διαβουλεύσεις με τα κορυφαία στελέχη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσάρλς Νταλάρα, Ζαν Λεμιέρ και Γιόζεφ Ακερμαν έχει, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, ο Ευ. Βενιζέλος, με αντικείμενο την αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο PSI.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της τρόικα -συγκεκριμένα οι κ.κ. Γ. Ασμουσεν και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ, ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Δημοσιονομικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρκο Μπούτι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ο Λορέντζο Τζιορτζάνι από το ΔΝΤ-, καθώς και ο αντιπρόεδρος του EuroWorking Group και εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου Τζ. Χάινριχ.

Η διαπραγμάτευση γίνεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup. Τη θέση του κ. Βενιζέλου στο τραπέζι της συνεδρίασης έχει καταλάβει ως αναπληρωτής ο Γ. Ζανιάς.