Πολιτική
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 14:21

Τζ.Σταυρίδης: Περήφανοι για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις της Συμμαχίας», δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής ανώτατος διοικητής Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τον ελληνικής καταγωγής ανώτατο διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης του ΝΑΤΟ, ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις της Συμμαχίας», δήλωσε κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο ο ναύαρχος Σταυρίδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συναντήσεις που θα έχει κατά την παραμονή του στην Αθήνα με τον υπουργό Αμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, «για να δούμε από κοινού», όπως είπε, «τα επιχειρησιακά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Συμμαχία».

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του διοικητή στην «κοινή μας πατρίδα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τόσο επειδή η επίσκεψή του γίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών συμμετοχής της Ελλάδας στη Συμμαχία, αλλά και διότι ο κ. Σταυρίδης είναι ένας από τους ελληνικής καταγωγής Αμερικανούς πολίτες που αναδείχθηκαν στις ΗΠΑ. Και αυτό, τόνισε, δείχνει τη δύναμη που έχει ο Έλληνας.