Πολιτική
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 06:01

Νεφώσεις και τοπικές βροχές

Νεφώσεις στα βορειοανατολικά, βροχές στις υπόλοιπες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και νοτιοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ στο Ιόνιο θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Νεφώσεις στα βορειοανατολικά, βροχές στις υπόλοιπες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και νοτιοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ στο Ιόνιο θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Aναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Aνεμοι: βορειοανατολικοί 3 τοπικά 4 και στα θαλάσσια 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα στα νότια κυρίως το βράδυ θα είναι κατά τόπους έντονα.

Aνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα στη Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα.

Aνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ στη δυτική Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Aνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Kαιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.

Aνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις στα νότια 4 με 5 και στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.