Αθλητικά
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 13:44

Ολυμπιακός: Σφραγίζει το εισιτήριο για τους «16»

Στο απόλυτο φαβορί του ζευγαριού με τη Ρούμπιν Καζάν έχει αναδειχθεί μετά το διπλό στη Μόσχα (0-1) ο Ολυμπιακός, ο οποίος ελπίζει να σφραγίσει απόψε (22:05, ΑΝΤ1) το εισιτήριο για του «16» του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν το κατάμεστο «Καραϊσκάκη» να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθειά τους, έτσι ώστε οι Ρώσοι να μην καταφέρουν καν να αποκτήσουν ελπίδες πρόκρισης.

Το πλέον θετικό στοιχείο, όμως, για την ομάδα του Πειραιά είναι η απουσία σοβαρών προβλημάτων, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει όλους τους βασικούς στη διάθεσή του.

Ο Βάσκος τεχνικός, του οποίου το όνομα εσχάτως παρελαύνει σε όλα τα ισπανικά ρεπορτάζ για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, εφόσον τον εγκαταλείψει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, προετοιμάζεται να παρατάξει την ομάδα του σε ένα 4-2-3-1.

Ο Κάρολ θα βρεθεί αναγκαστικά κάτω από τα δοκάρια, λόγω της τιμωρίας του Μέγιερι, ενώ στην άμυνα την τετράδα θα αποτελέσουν από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο. Στη μεσαία γραμμή ο Μανιάτης και ο Ορμπάιθ θα παίξουν στα χαφ και μπροστά τους θα κινηθούν στα δεξιά ο Φουστέρ, στα αριστερά ο Μιραλάς και σε ελεύθερο ρόλο ο Ιμπαγάσα. Κορυφή θα παίξει ο Τζιμπούρ.

Στον πάγκο θα καθίσουν οι Μπάμποβιτς, Μοντέστο, Παπάζογλου, Μακούν, Φετφατζίδης, Καζίμ και Αμπντούν. Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Μέγιερι, Ντιόγκο και Χολέμπας, αλλά και ο τραυματίας Πάντελιτς.

Με επιθετικό προσανατολισμό, προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση, θα κατεβάσει τη Ρούμπιν ο Κούρμπαν Μπερντίγιεφ. Ο Ρώσος τεχνικός θα επιλέξει μάλλον το 3-4-3 για αρχικό του σχήμα και ως βασικούς τους Ριζίκοφ (τέρμα), Μποκέτι, Νάβας, Σαρόνοφ (άμυνα) Ανσάλντι, Νέμοφ, Νάτσκο, Κουζμίν (κέντρο) και Καραντενίζ, Ριαζάντσεφ, Βαλντέζ (επίθεση).