Αθλητικά
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 22:03

Europa League: Αποκλεισμός με ήττα 3-0 για τον ΠΑΟΚ

Αξεπέραστο εμπόδιο αποδείχθηκε για τον ΠΑΟΚ η Ουντινέζε, παρά το 0-0 του πρώτου αγώνα επί ιταλικού εδάφους.

Με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο 15λεπτο κι ένα στο ξεκίνημα της επανάληψης, η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουϊντολίν επικράτησε με 3-0 του «Δικεφάλου του Βορρά» στη ρεβάνς της φάσης των «32» και συνεχίζει στη διοργάνωση, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης, Αλκμααρ-Αντερλεχτ (22:05).

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από μία καλύτερη ομάδα. Το έδειξε και στο πρώτο ματς, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά πολύ περισσότερο απόψε, όταν χρειάστηκε να «πατήσει το γκάζι» για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Ακόμη και χωρίς το μεγάλο της αστέρι, Αντόνιο Ντι Νατάλε, η Ουντινέζε μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πήρε τον χώρο της μεσαίας γραμμής και μόλις στο 6΄ προηγήθηκε από «στημένη φάση». Μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε, ο Ντανίλο με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 0-1, ενώ 10 λεπτά αργότερα από το φοβερό σουτ του Φλόρο Φλόρες οι Ιταλοί έκαναν το 2-0 και ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να μειώσουν για να «ξαναμπούν» στο ματς, είχαν δοκάρι με τον Τσιρίλο στο 16΄ και δύο σπουδαίες ευκαιρίες στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους, με τα σουτ των Αθανασιάδη και Γιάννου, που δεν βρήκαν το στόχο τους.

Εις βάρος του ΠΑΟΚ ήταν τα πάντα στο ματς. Μέχρι και η διαιτησία. Ο Νορβηγός ρέφερι Τον Χάραλντ Χάγκεν «εφηύρε» πέναλτι υπέρ των Ιταλών στο 49΄, σε πέσιμο του Φλόρο Φλόρες από μαρκάρισμα του Σνάουτνσερ. Το «δώρο» του Σκανδιναβού διαιτητή εκμεταλλεύτηκε ο Ντομίτσι, που «έγραψε» το 3-0 από την «ασβεστένια βούλα».

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να προσπαθούν για το γκολ της τιμής, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν. Η αποψινή ήττα ήταν η πρώτη στην Ευρώπη για το «Δικέφαλο» μετά από ένα χρόνο.