Κόσμος
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012 14:00

Ενισχύει τις κυρώσεις της κατά της Συρίας η Ε.Ε.

Νέα σειρά κυρώσεων κατά της Συρίας υιοθέτησαν σήμερα οι χώρες της Ε.Ε. λόγω των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων καταστολής της Δαμασκού. Σφυροκόπημα της Χομς από τα συριακά στρατεύματα.

Νέα σειρά κυρώσεων κατά της Συρίας υιοθέτησαν σήμερα οι χώρες της Ε.Ε. λόγω των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων καταστολής της Δαμασκού. «Τα περιοριστικά μέτρα εγκρίθηκαν στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες», ανακοίνωσε η Ε.Ε..

Τα μέτρα περιλαμβάνουν κυρίως το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας στην Ευρώπη και την απαγόρευση εμπορικών συναλλαγών πολύτιμων μετάλλων όπως ο χρυσός. Προβλέπουν επίσης εμπάργκο στις εμπορευματικές πτήσεις από τη Συρία που δεν θα μπορούν πλέον να προσγειώνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Όπως ανακοίνωσαν διπλωμάτες, η επιλογή του πλήρους εμπάργκο για τις επιβατικές πτήσεις από τη Συρία, που παλαιότερα εξεταζόταν, έχει εγκαταλειφθεί επί του παρόντος καθώς το μέτρο αυτό θα εμποδίσει τους ξένους υπηκόους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Στο μεταξύ, τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα βομβάρδισαν νωρίς το πρωί με πυρά πυροβολικού και ρουκέτες συνοικίες της Χομς, όπου οι αντάρτες συνεχίζουν την αντίστασή τους.

Όπως ανέφερε ακτιβιστής σφοδρά πυρά έπληξαν τις συνοικίες Χαλιντίγια, Ασίρα, Μπαγιάντα, Μπάμπα Αμρ και την παλιά πόλη τα ξημερώματα. «Ο στρατός βάλλει με πυρά από το κεντρικό δρόμο σφυροκοπώντας ακόμη και στενούς δρόμους και παράδρομους. Αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς στην περιοχή Σουκ», σημείωσε η ίδια πηγή.

Η πόλη Χομς σφυροκοπείται ασταμάτητα επί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες από τα συριακά στρατεύματα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο