Πολιτική
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012 14:09

«Φρένο» ΝΔ στα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ

Τα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν με δηλώσεις τους στελέχη της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι στόχος του κόμματος στις επικείμενες εκλογές είναι η αυτοδυναμία. Κ. Τασούλας: Τώρα που έχει καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ ψάχνει για παρέα.

Τα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν με δηλώσεις τους στελέχη της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι στόχος του κόμματος στις επικείμενες εκλογές είναι η αυτοδυναμία.

«Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Δεν χρειάζεται συγκυβέρνηση», επισήμανε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

«Δεν είναι τόσο ότι εμείς έχουμε αλλεργία με μια κυβέρνηση συνεργασίας, όσο το ότι κάποιοι άλλοι έχουν πραγματική αλλεργία με την προοπτική να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία ξέρει τι θέλει και έχει αποδείξει ότι δικαιώθηκε και μπορεί να βγάλει τη χώρα -όχι εύκολα- από την κρίση», πρόσθεσε.

Υποστήριξε επίσης ότι «τώρα που έχει καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ και βρίσκεται μόνο του στον γκρεμό, ψάχνει για παρέα». «Η ΝΔ αυτή την παρέα δεν θα την προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ», ξεκαθάρισε, τονίζοντας ότι το κόμμα του μπορεί να διορθώσει τα πράγματα, «χωρίς μαγικές λύσεις», αλλά με αποτελεσματικότητα.

«Το ΠΑΣΟΚ αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Στις επικείμενες εκλογές η ΝΔ θα διεκδικήσει πάση θυσία την αυτοδυναμία», επισήμανε από την πλευρά του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Χρειάζεται ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση με σχέδιο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και όχι παζαρέματα, συμβιβασμούς και αλισβερίσια μεταξύ των κομμάτων», πρόσθεσε, καθώς, όπως είπε, η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη.