Πολιτιστικά
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 12:57

Οι υποψηφιότητες για τα Χρυσά Βατόμουρα

Τα Χρυσά Βατόμουρα είναι τα αντιβραβεία των Όσκαρ, τα οποία απονέμονται στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

Τα Χρυσά Βατόμουρα είναι τα αντιβραβεία των Όσκαρ, τα οποία απονέμονται στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς. Φέτος, η 32η απονομή των Βατόμουρων αναβλήθηκε καθώς ήταν προγραμματισμένη για τις παραμονές των Όσκαρ. Παρόλα αυτά, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, με τον Ανταμ Σάντλερ και το «Jack and Jill» να διεκδικούν ουκ ολίγα «χρυσά φρούτα». Η φετινή τελετή απονομής θα λάβει χώρα την 1η Απριλίου.

Υποψηφιότητες

Ο δημοφιλής κωμικός έγινε ο ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα βραβεία Χρυσά Βατόμουρα, πιο συγκεκριμένα, απέσπασε έντεκα υποψηφιότητες, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για έναν καλλιτέχνη στην ιστορία του αντι-οσκαρικού θεσμού. Μεταξύ άλλων, ο Σάντλερ είναι υποψήφιος στις κατηγορίες χειρότερου α΄ ανδρικού αλλά και γυναικείου ρόλου, ταινίας και σεναρίου.

Η ταινία «Jack and Jill», όπου ο σταρ έχει αναλάβει τόσο τον πρωταγωνιστικό ανδρικό όσο και τον γυναικείο ρόλο, έχει συνολικά δώδεκα υποψηφιότητες στα Χρυσά Βατόμουρα, ενώ το «Just Go With It», όπου ο Σάντλερ πρωταγωνιστεί με την Τζένιφερ Ανιστον θα διεκδικήσει πέντε Βατόμουρα. Τέλος, το φιλμ «Bucky Larson: Born to be a Star», που φέρει την υπογραφή του Σάντλερ στο σενάριο, θα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να αποφύγει τα έξι βραβεία για τα οποία είναι υποψήφιο.

Η μόδα με τις ταινίες που είχαν πρωταγωνιστές βρυκόλακες φαίνεται να περνάει, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος της τελευταίας ταινίας «The Twilight Saga: Breaking Dawn», να έχει συνολικά οκτώ υποψηφιότητες για τα Χρυσά Βατόμουρα, και να διεκδικεί μεταξύ άλλων τα βραβεία χειρότερης ταινίας και ηθοποιών, για τους Τέιλορ Λότνερ και Κρίστεν Στιούαρτ.

Μεγάλα ονόματα σε πτώση

Η Νικόλ Κίντμαν - η οποία κατά το παρελθόν έχει αποσπάσει Όσκαρ για ερμηνεία της, είναι υποψήφια στην κατηγορία χειρότερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Just Go With It», ενώ ο Νίκολας Κέιτζ έχει δύσκολη δουλειά, αφού θα προσπαθήσει να αποφύγει το «αντιβραβείο» χειρότερου ηθοποιού για τις ταινίες του «Trespass», «Season of the Witch» και «Drive Angry 3D».

Στην κατηγορία χειρότερου ηθοποιού, υποψήφιος είναι και ο 35άχρονος Βρετανός κωμικός και τραγουδιστής Ράσελ Μπραντ για το «Arthur», το οποίο διεκδικεί και το βραβείο χειρότερου ριμέικ.