Αθλητικά
Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 21:53

Με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός

Την πρώτη θέση του 7ου ομίλου του Top 16 της Euroleague κατάκτησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 68-63 στο Καζάν της Ούνιξ και πήραν την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Με απολογισμό 4 νίκες και 2 ήττες οι «πράσινοι» πήραν αυτό που ήθελαν στοπ παγωμένο Καζάν και πλέον, κρατούν την τύχη στα χέρια τους για να προκριθούν στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Για να φτάσει η ελληνική ομάδα στην Πόλη θα πρέπει να πάρει τρεις νίκες απέναντι στους Ισραηλινούς, με τους οποίους αγωνίζονται οι Θοδωρής Παπαλουκάς και Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Ο Παναθηναϊκός, με «όπλο» την πολύ καλή του άμυνα και με τον Γιασικεβίτσιους να οργανώνει άψογα και να εκτελεί (8 πόντους με 2 στα 2 τρίποντα) κατάφερε να πάρει προβάδισμα 6 πόντων (21-27) στην αρχή της δεύτερης περιόδου χάρη σε απίστευτο τρίποντο του Διαμαντίδη. Πέρασαν περίπου 5 λεπτά για να βάλει καλάθι η Ούνιξ με τον Γουίλκινσον, ενώ η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο +11 για το «τριφύλλι» (29-40) με ρεσιτάλ σε άμυνα κι επίθεση.

Περίπου 3 λεπτά πριν το ημίχρονο ο Παναθηναϊκός «βραχυκύκλωσε», με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι με γρήγορο 6-0 να κατεβάσουν τη διαφορά στο -5 (35-40) και σε «νεκρό χρόνο» με τρεις βολές του Ντόμερκαντ (ανόητο φάουλ από τον Τσαρτσαρή στην προσπάθεια του Αμερικανού για μακρινό τρίποντο) έκαναν το ματς και πάλι ντέρμπι (38-40).

Με κοντρόλ μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα έφτασε στη δύσκολη νίκη, μετά το καθοριστικό τρίποντο του Κώστα Καϊμακόγλου περίπου 2 λεπτά πριν τη λήξη, με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 5 πόντων (66-61).