Πολιτική
Τρίτη, 30 Απριλίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Μεγάλη Τρίτη στη Βόρειο Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειο-ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην Κεντρική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς βαθμιαία όμως από τα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι βορειο-δυτικοί άνεμοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 26 και στα νησιά από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Μεγάλη Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιο-ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αρχικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα για την Αττική, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα στα βόρεια του νομού να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και απο τη νύχτα βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις κατα περιόδους αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπονται σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το βράδυ όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.