Κοινή δήλωση με την οποία ζητούν εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από συνέδριο και όχι από τη βάση εξέδωσαν επτά αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.
Κοινή δήλωση με την οποία ζητούν εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από συνέδριο και όχι από τη βάση εξέδωσαν επτά αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.
Η δήλωση υπογράφεται συγκεκριμένα από τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη και τους υφυπουργούς Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή, Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, Ανάπτυξης Θάνο Μωραϊτη, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα και Υγείας Μάρκο Μπόλαρη.
Τα «πράσινα» κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι «ήρθε η ώρα για τα επόμενα βήματα, τα όποια όμως δεν μπορούν να γίνουν ούτε βασιζόμενα στη «σοφία» της βαρωνίας, ούτε σε προσωπικές στρατηγικές που μπορεί να προκαλέσουν νέες περιπέτειες και δεινά στην παράταξη».
Οι επτά διαπιστώνουν ότι οι έκτακτες συνθήκες της περιόδου δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί «μια μεγάλη τομή και κατάκτηση στη λειτουργία των κομμάτων που πρώτο το ΠΑΣΟΚ κατοχύρωσε», εξηγώντας ειδικότερα ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές, οργανωτικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με μαζικές ψηφοφορίες σε όλη την επικράτεια.
Δηλώνουν πάντως ότι μένουν προσηλωμένοι στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και την εμπιστοσύνη τους στη λαϊκή βάση του Κινήματος και προτείνουν «να μετατραπεί η επικείμενη προγραμματική συνδιάσκεψη σε Θεσμικό Συνέδριο Εκλογής νέου Προέδρου».
Υπογραμμίζουν ακόμη ότι «σήμερα, όλοι οι υποψήφιοι, έχουν ύψιστη υποχρέωση να συνθέσουν και όχι να συνδιαλλαγούν» και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί, ούτε ως «αρχηγικό κόμμα», ούτε ως άθροισμα «προσωπικοτήτων και υπογραφών».
Προειδοποιούν μάλιστα ότι αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει στον δρόμο της παθογένειας και της καταστροφικής εσωστρέφειας, «τότε ο επόμενος πρόεδρος νομοτελειακά θα ζήσει μόνος με τους «επιτελείς» του, στο άδειο πολιτικά καβούκι της Ιπποκράτους, κινδυνεύοντας να γίνει ο τελευταίος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».
Όσον αφορά στις εθνικές εκλογές, αναφέρουν ότι «με συναίνεση των κομμάτων που εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου δεν έγιναν το Φλεβάρη και έχουν μετατεθεί» και πως «θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που θα συμφωνηθεί από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».
Τέλος, κάνουν λόγο για «ευθύνες δεκαετιών και γενεών οι οποίες όμως έχουν ονοματεπώνυμο» και οι οποίες, όπως τονίζουν «είναι ξεκάθαρες για όσους κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες υπηρετώντας το πελατειακό κράτος, την μηχανική συσσώρευσης χρέους και την ατολμία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ