Αθλητικά
Κυριακή, 04 Μαρτίου 2012 19:03

Α1 Μπάσκετ: Ανετα στη Δράμα ο Ολυμπιακός

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν είχε ο Ολυμπιακός να περάσει μέσα από τη Δράμα το εμπόδιο του ΚΑΟ (73-55), στο προτελευταίο χρονικά ματς της 21ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Μετά την πρόκριση των Πειραιωτών στα play off της Euroleague, το σημερινό ματς έμοιαζε με…τυπικής διαδικασίας κι όντως έτσι αποδείχθηκε. Από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχό του και μετά την πρώτη περίοδο άρχισαν να παίρνουν και μία μεγάλη διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς κράτησε εκτός αναμέτρησης αρκετούς παίκτες. Οι Λο, Γκετσεβίτσιους και Γλυνιαδάκης δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου, παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος κι έφτασε εύκολα στη 19η νίκη του (σε 20 αναμετρήσεις), ενώ διατήρησε το πλεονέκτημα που έχει έναντι του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου.

Κορυφαίος των Πειραιωτών ήταν ο Μάρκο Κέσελ, που τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους.

Για τους Δραμινούς η σημερινή ήταν η 4η εφετινή εντός έδρας ήττα.

Μεγάλο «διπλό» του Ρεθύμνου στη Νέα Σμύρνη

Νίκη που του δίνει το δικαίωμα να κάνει όνειρα τετράδας πέτυχε το Ρέθυμνο στη Νέα Σμύρνη. Με μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Στέργιου Κουφού, επικράτησε 77-76 του Πανιωνίου, που έχασε το πλεονέκτημα έναντι του Κολοσσού για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη των Κρητικών, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 21ης ημέρας της Α1 μπάσκετ. Οι φιλοξενούμενοι, μετά την πρώτη περίοδο, είχαν συνεχώς το προβάδισμα και στο τέλος όλα κρίθηκαν στις άστοχες βολές κι από τις δύο ομάδες. Ο Πανιώνιος, που ήταν πίσω στο σκορ με 77-75 είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά ο Στίβενσον ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε.