Αθλητικά
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 18:55

Παναθηναϊκός: Χάνει οριστικά το ντέρμπι ο Λέτο

Η απουσία του Σεμπάστιαν Λέτο από το ντέρμπι των «αιωνίων» επιβεβαιώθηκε και επισήμως από τον Παναθηναϊκό, αλλά θετικό κρίνεται το γεγονός, ότι ο Αργηεντινός δεν χρειάζεται χειρουργείου.

Ο άσος του «τριφυλλιού» μετέβη σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στην Μπολόνια της Ιταλίας συνοδεία του επικεφαλή του ιατρικού επιτελείου της ομάδα, Π. Κουλουμέντα. Εκεί υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις, που έδειξαν πως μπορεί να ξεπεράσει την χονδροπάθεια που τον ταλαιπωρεί χωρίς χειρουργείο.

Παρόλα αυτά, ο χρόνος αποκατάστασης που απαιτείται φτάνει τις τρεις εβδομάδες. Κατά συνέπεια η απουσία του από το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που θα κρίνει εν πολλοίς τον τίτλο στη φετινή Σούπερ Λίγκα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η «πράσινη» ΠΑΕ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί στους φίλους της πως έχει η κατάσταση του Αργεντινού επιθετικού.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει ότι έπειτα από την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Μπολόνια, παρουσία και με τη συνεργασία του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, κ. Π. Κουλουμέντα, και η νέα γνωμάτευση που προέκυψε είναι ότι η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση των ενοχλήσεων στο γόνατο του αθλητή είναι η συνέχιση της συντηρητικής θεραπείας που ακολουθούσε και κατά το διάστημα που προηγήθηκε στην Παιανία.

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί μέχρι την αποκατάσταση του αθλητή εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία της αποκατάστασης αποφασίστηκε από κοινού ο ποδοσφαιριστής να παραμείνει κατά τη διάρκεια της θεραπείας του στο κέντρο αποκατάστασης στην Ιταλία», αναφέρει η ανακοίνωση.