Πολιτική
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012 13:45

Αννα Διαμαντοπούλου: Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι έχει ανάγκη από κομάντος

Ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι η κυβέρνηση είχε ανάγκη από κομάντος, δήλωσε χαρακτηριστικά η Αννα Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε πως δέχθηκε τη μετακίνησή της στο υπουργείο Ανάπτυξης δεδομένου πως οι επόμενες τριάντα μέρες είναι πολύ κρίσιμες για τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι η κυβέρνηση είχε ανάγκη από κομάντος, δήλωσε χαρακτηριστικά η Αννα Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε πως δέχθηκε τη μετακίνησή της στο υπουργείο Ανάπτυξης δεδομένου πως οι επόμενες τριάντα μέρες είναι πολύ κρίσιμες για τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Ερωτηθείσα σε συνέντευξή της στον Real FM για το θέμα των εκλογών, η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι για μετάθεση του χρόνου τους, ωστόσο επεσήμανε πως η ίδια είχε εκφράσει τη θέση να υπάρξει ανασχηματισμός και οι εκλογές να πάνε πολύ πίσω, καθώς όπως είπε, οι το προεκλογικό κλίμα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο

Η νέα υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε εξάλλου συγκρατημένα αισιόδοξη για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι ο λόγος που θα αρθρώσει το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα δεν απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, εάν ισχύουν οι προϋποθέσεις της διασφάλισης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και της εκπλήρωσης των στόχων του μνημονίου στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε πως θα προτιμούσε η όποια συνεργασία να είναι στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να απαντήσει «εάν είναι έτοιμη να αλλάξει για πάντα το πολιτικό σύστημα και να αποφασίσει εάν θα γίνει αριστερά της εξουσίας».

ΣΥΝ: Επιχείρησε να καταστρέψει κάθε ίχνος δημόσιας και δωρεάν παιδείας

Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την αποχώρηση της κ. Διαμαντοπούλου από το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΝ. «Με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμου, η Αννα Διαμαντοπούλου φεύγει από το υπουργείο Παιδείας έχοντας επιχειρήσει να καταστρέψει κάθε ίχνος δημόσιας και δωρεάν παιδείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται πως «στον αγώνα που διεξάγουν εδώ και μήνες φοιτητές, μαθητές, καθηγητές, εργαζόμενοι απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές του υπουργείου, η κ. Διαμαντοπούλου δεν κατάφερε να βγει νικητής».

«Ένας από τους κεντρικούς της στόχους αποτέλεσε η ισοπέδωση του δημόσιου, δωρεάν, δημοκρατικού Πανεπιστημίου. Σύσσωμο το πανεπιστημιακό κίνημα συγκρούστηκε με το νέο νόμο-πλαίσιο απορρίπτοντας την εφαρμογή του», συνεχίζει στο ίδιο ύφος η ανακοίνωση του ΣΥΝ και καταλήγει με το μήνυμα ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών εκείνων που βυθίζουν τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά στην επισφάλεια και την ανεργία».