Πολιτική
Τρίτη, 30 Απριλίου 2002 19:18

Καταδικάζουν την επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας

Ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαπας καταδίκασε τη νέα επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Τηλε-Αστυ μετέδωσε εκπομπή, που αμφισβητούσε τη δημοκρατική στάση του κ. Στεφανόπουλου κατά τη δικτατορία.

Περί γελοίων ισχυρισμών μίλησε ο κ. Πρωτόπαπας και τόνισε «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει και στηρίζει απόλυτα τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι γνωστό και το ήθος του και οι δημοκρατικοί αγώνες του. Κανείς -και ειδικά ο χώρος εκείνος που έκανε την επίθεση- δεν μπορεί ούτε καν να διανοηθεί να τον αμαυρώσει.

Είμαστε όλοι στο πλευρό του προέδρου της Δημοκρατίας και θέλω να τονίσω ότι το γελοίο αυτών των ισχυρισμών δείχνει πραγματικά και ποιοι είναι οι εμπνευστές τους».

«Πιστεύω ότι κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πολιτική και την κοινωνική διαδρομή, καθώς και το δημοκρατικό ήθος του Κωστή Στεφανόπουλου», δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης προσθέτοντας «Κάτω τα χέρια από τον Κωστή Στεφανόπουλο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλος, μίλησε για «αθλιότητες, συκοφαντίες και ψεύδη, που δεν αγγίζουν τον Κωστή Στεφανόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με το ήθος, την ακεραιότητα και τη διαχρονική του συνέπεια στα δημοκρατικά ιδεώδη κοσμεί το ύψιστο πολιτειακό αξίωμα του τόπου μας. Γι' αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τον περιβάλλει με αγάπη, εκτίμηση και εμπιστοσύνη».

Το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Οποιος θίγει την ιστορική μνήμη του λαού μας στο πρόσωπο, μάλιστα, του Προέδρου της Δημοκρατίας, του οποίου είναι δεδομένη η προσήλωση στις δημοκρατικές αξίες και άμεμπτη η προσωπική στάση ζωής, επιδίδεται κυριολεκτικά σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι σε βάρος της δημοκρατίας του τόπου μας.

Με τη μεγαλύτερη σαφήνεια δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θεωρούμε ότι είναι κυριολεκτικά "εν ου παικτοίς" αυτού του είδους οι επιθέσεις στο πρόσωπό του. Γιατί φαντάσματα του παρελθόντος δεν μπορούν να δημιουργούν εφιάλτες στη δημοκρατία μας».