Αθλητικά
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 23:10

Βαλβέρδε: Δεν κρίθηκε τίποτα ακόμη

Όπως το συνηθίζει, ο Ερνέστο Βαλβέρδε απέφυγε να θριαμβολογήσει, παρά το πολύ μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στο Χάρκοβο.

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 των Ουκρανών και βρίσκονται με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Europa League, ο Ισπανός όμως επέμενε πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

«Από την στιγμή που έχουμε κερδίσει έχουμε το πλεονέκτημα. Σίγουρα έχουμε το προβάδισμα. Η Μέταλιστ είναι μία ομάδα δυνατή, επιτίθεται πολύ καλά, με γρήγορους παίκτες. Παρόλο που κερδίσαμε, τίποτα δεν έχει κριθεί. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για την πρόκριση στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη», σχολίασε.

Παρά τη νίκη του, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κυριαρχήσει των αντιπάλων του, κάτι που παραδέχθηκε και ο Βαλβέρδε.

«Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι. Η Μέταλιστ μας έκλεβε την μπάλα, μας πίεσε, είχε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και μας δυσκόλεψε. Στο δεύτερο μέρος ανεβήκαμε πολύ ψηλά, επιχειρήσαμε να αποκτήσουμε τον έλεγχο του αγώνα και από εκεί και πέρα αφού σκοράραμε, όλα πήγαν καλά».

Σχετικά με το τι έχει αλλάξει στον φετινό Ολυμπιακό και στο ευρωπαϊκό του προσωπείο, είπε: «Εσείς ξέρετε καλύτερα το παρελθόν του Ολυμπιακού. Δεν ξέρω πώς έπαιζε ο Ολυμπιακός πριν από εμένα. Σήμερα μπορεί να κερδίσαμε, μπορεί να παίξαμε και να πήραμε τη νίκη όπως την πήραμε, αλλά δεν περάσαμε και εύκολες στιγμές. Πιεστήκαμε πολύ. Στο Καραϊσκάκη πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να περάσουμε. Ακόμα δεν έχουμε προκριθεί».

Τέλος, απέφυγε να σχολιάσει τις διαιτητικές αποφάσεις, για τις οποίες φώναζαν οι Ουκρανοί.

«Είμαι προπονητής και είναι δύσκολη η δουλειά μου. Και η δουλειά του διαιτητή είναι δύσκολη. Προτιμώ να ασχολούμαι με την προπονητική. Είναι στο χέρι του διαιτητή το τι θα κάνει».