Πολιτική
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 14:41

Γ. Παπανδρέου: Είμαστε στο σωστό δρόμο

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα βρίσκεται «σε ένα δρόμο που μας πάει εκεί που πρέπει», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος. Τόνισε ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, ενώ εμφανίστηκε έντονα επικριτικός απέναντι στη ΝΔ. «Θα είμαι δίπλα σε όποιον εκλεγεί», είπε.

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα βρίσκεται «σε ένα δρόμο που μας πάει εκεί που πρέπει», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος. Τόνισε ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, ενώ εμφανίστηκε έντονα επικριτικός απέναντι στη ΝΔ.

«Η Ελλάδα ήδη βούλιαζε όταν την παραλάβαμε», είπε ο κ. Παπανδρέου, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «καταφέραμε με πολλές θυσίες να μη βουλιάξει».

Ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στο να φτάσει η χώρα μέχρι εδώ, στους οποίους όμως δεν περιέλαβε τη ΝΔ. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τη ΝΔ αλλά δυσκολεύομαι», είπε χαρακτηριστηκα, προσθέτοντας ότι στο τέλος ωθήθηκαν να βοηθήσουν «υπό το φόβο δημοψηφίσματος». «Με την υπογραφή τους αναίρεσαν τα όσα έλεγαν, δέχτηκαν ότι είχαμε δίκιο, ότι κάναμε αυτό που έπρεπε», δήλωσε. «Θα ήθελα να μπορούσα να τους επαινέσω, αλλά δεν το αξίζουν ακόμα», κατέληξε.

«Δεν αποτύχαμε εμείς», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «βρεθήκαμε σε μία παγκόσμια και ευρωπαϊκή δυστοκία μπροστά στο φόβο των αγορών». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα παγκόσμιο μέτωπο δημοκρατίας, καθώς η δημοκρατία είναι αυτή που απειλείται σήμερα, λόγω της τεράστιας συγκέντρωσης εξουσίας που έχει περιθωριποιήσει τους πολίτες.

Αναφερόμενος στην εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως «όποιος εκλεγεί θα έχει εμένα κοντά του, να βοηθάω όποτε χρειάζεται. Με διακριτικότητα πάντα». Είπε ακόμη ότι από δω και πέρα θα είναι κοντά στους αδύναμους, κοντά στους νέους, κοντά στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. «Εκεί θα με βρείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τις καθοριστικές μάχες που έδωσε με τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και τους άλλους υπουργούς για την υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου.

Αύριο η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία

Οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ άρχισαν σήμερα το μεσημέρι, ενώ αύριο το πρωί θα συγκεντρωθούν οι υπογραφές υποστήριξης των υποψηφίων προέδρων. Μετά τις 11 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης για να ανακηρύξει τις υποψηφιότητες.

Προσερχόμενος σήμερα στη συνδιάσκεψη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι θα στηρίξει τον υπουργό Οικονομικών και Ευάγγελο Βενιζέλο για πρόεδρο του κινήματος.

Στο χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της Εθνικής Συνδιάσκεψης, ο ο πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χανς Σβόμποντα, και ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα, εξέφρασαν την πλήρη στήριξη και την αλληλεγγύη των Eυρωπαίων, αλλά και των ανά τον κόσμο Σοσιαλιστών προς την Ελλάδα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και προς τον νυν και τον επόμενο πρόεδρο του κινήματος.

ΝΔ: Ο κ. Παπανδρέου ανήκει στο παρελθόν

«Και ο κ. Παπανδρέου και η σημερινή τελευταία ομιλία του ανήκουν στο παρελθόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στη σημερινή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται για το αύριο», πρόσθεσε.