Πολιτική
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 14:15

Προς ένταξη στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ο Κ. Μαρκόπουλος

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου αναμένεται να ενταχθεί ο διαγραφείς από τη ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος. «Οι πολίτες της Εύβοιας μου είπαν να μην γυρίσω πίσω», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής. Αλλοι οκτώ βουλευτές προσανατολίζονται στην ίδια κίνηση.

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου αναμένεται να ενταχθεί ο διαγραφείς από τη ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Οι πολίτες της Εύβοιας μου είπαν να μην γυρίσω πίσω», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ερωτηθείς αν σκέφτεται να επιστρέψει στο κόμμα από το οποίο διεγράφη εξαιτίας της αρνητικής του ψήφου για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Οπως είπε, «η ΝΔ προφανώς δεν θέλει όσους ψήφισαν εναντίον του μνημόνιου, γιατί εντελώς ξαφνικά είναι υπέρ του μνημονίου».

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» έχει ήδη προσχωρήσει η Έλενα Κουντουρά, ενώ στην ίδια κίνηση φέρονται να προσανατολίζονται οι κ.κ. Παναγιώτης Μελάς, Μιχάλης Γιαννάκης, Τσαμπίκα Ιατρίδου, Δημήτρης Σταμάτης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Σπύρος Γαληνός, Χρήστος Ζώης και Γιώργος Βαγιωνάς.

Την ίδια ώρα τις κινήσεις της Λ. Συγγρού αναμένουν οι Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Καρασμάνης και Μαργαρίτης Τζίμας που παραμένουν εκτός ΝΔ.

Βέβαιη τέλος, θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή στη ΝΔ των πέντε βουλευτών που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Αντώνη Σαμαρά για πανστρατιά και υπερψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου. Πρόκειται για τους Ζήση Τζηκαλάγια, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Θεόφιλο Λεονταρίδη και Αναστάσιο Καρυπίδη, οι οποίοι αρχικά είχα πει «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση.