Αθλητικά
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 00:47

Europa League: Εκτός συνέχειας Γιουνάιτεντ και Σίτι

Οι Βάσκοι χτύπησαν για δεύτερη φορά και η Μπιλμπάο είναι στα προημιτελικά του Europa League. H Aθλέτικ επικράτησε και στο Σαν Μαμές της Γιουνάιτεντ (2-1) και το όνειρο... συνεχίζεται.

Το παραμύθι συνεχίζει για την «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης και η Μπιλμπάο πέρασε το εμπόδιο της Γιουνάιτεντ και βρίσκεται στα προημιτελικά του Europa League. Και αν στο Ολντ Τράφορντ η Αθλέτικ εντυπωσίασε με την εμφάνισή της, στο «Σαν Μαμές» έκανε απίστευτα πράγματα και το 2-1 μπορεί να χαρακτηρισθεί και... πλασματικό.

Η Γιουνάιτεντ δεν έδειξε να θέλει τόσο την πρόκριση και υποτάχθηκε στο εξαιρετικό σύνολο του Μπιέλσα. Τα μηνύματα στάλθηκαν από νωρίς, με τον Μουνιανίν στο 14' να χάνει μεγάλη ευκαιρία και να βλέπει τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι. Στο 22' όμως ήρθε το πρώτο χτύπημα, με τον Γιορέντε να πιάνει εξαιρετικό σουτ στην κίνηση, τον Ντε Χέα να είναι εκτός φάσης και τη Μπιλμπάο να πανηγυρίζει το 1-0.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 28' έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν την κεφαλιά του Γκιγκς έδιωξε στην γραμμή ο Αμορεμπιέτα. Η Μπιλμπάο είχε τον έλεγχο κρατούσε εύκολα το υπέρ της σκορ και στο 54' ο Ιραόλα λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς, αφού πέρασε τους πάντες, ωστόσο το πλασέ κατέληξε άουτ. Το δεύτερο χτύπημα ήρθε στο 65' με τον Ντε Μάρκος ουσιαστικά να «σφραγίζει» την πρόκριση.

Ο Φέργκιουσον πέρασε τον Γουέλμπεκ στο ματς στη θέση του Γκιγκς, έδωσε ακόμα περισσότερη κίνηση, αν και αυτή που έχανε ευκαιρίες ήταν η Αθλέτικ, με τον Σουσαέτα στο 78' και τον Ντε Μάρκος στο 79'. Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα, ο Ρούνεϊ με μια σουτάρα μείωσε σε 2-1, όμως ο Ιραϊθόθ στο 89' έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των φιλοξενούμενων με εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Γουέλμπεκ

Και η Σίτι μένει… Μάντσεστερ

Η Σπόρτινγκ έκανε ένα μικρό... θαύμα, καθώς βρέθηκε να προηγείται στο «Ιτιχάντ» 2-0 στο ημίχρονο και άντεξε στην παραλίγο επική αντεπίθεση της Σίτι, που έφτασε στη νίκη 3-2, όμως είχε την ίδια τύχη με την Γιουνάιτεντ!

Ενός κακού μύρια έπονται... Η Σίτι δεν πήρε στα σοβαρά το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ στην Λισαβόνα, γνώρισε την ήττα 1-0, γνώρισε δεύτερη σερί ήττα από την Σουόνσι για την Πρέμιερ Λιγκ και έπεσε για πρώτη φορά από την κορυφή από τον περασμένο Οκτώβριο...

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και ένα τραγικό πρώτο 45λεπτο με τους Πορτογάλους, που εν τέλει στοίχισε και την πρόκριση. Οι παίκτες του Μαντσίνι μπήκαν νωθρά στο ματς, οι αντίπαλοί τους έπαιξαν με πάθος και σωστή τακτική και αφού κρατούσαν με άνεση το μηδέν έφτασαν στο γκολ στο 33', όταν ο Μπαλοτέλι έκανε ένα τελείως ανόητο φάουλ και έδωσε την ευκαιρία στον Ματίας Φερνάντες να ανοίξει το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση! Οι φιλοξενούμενοι δε σταμάτησαν εκεί και στο 40' ο εκ των κορυφαίων της Σπόρτινγκ Ιζμαΐλοβ έβγαλε την ασίστ στον Φαν Βολφσβίνκελ, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 και να στείλει την ομάδα του στα... ουράνια!

Στο δεύτερο μέρος η μεγάλη αντεπίθεση της Σίτι άργησε να ξεκινήσει, αλλά όταν οι «πολίτες» πήραν μπρος ήταν ασταμάτητοι και έφτασαν πολύ κοντά στην μεγάλη ανατροπή! Ο Αγουέρο στο 60' μείωσε σε 2-1 και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του μετά από ασίστ του Τουρέ, ενώ στο 75' οι Άγγλοι κέρδισαν πέναλτι και ο Μπαλοτέλι έφερε το παιχνίδι στα ίσα!

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον φρενήρη ρυθμό των παικτών του Μαντσίνι, που πίεσαν ασφυκτικά και άρχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη μέχρι το τέλος. Ενδιάμεσα ο Αγουέρο σκόραρε και πάλι στο 82' για να βάλει φωτιά στο παιχνίδι, με τους Πορτογάλους να κρατούν την πρόκριση με νύχια και με δόντια και φυσικά με πολλές... καθυστερήσεις.

Τελικά, το 4-2 δεν ήρθε ποτέ παρά τις ευκαιρίες με Τζέκο και Μπαλοτέλι στις καθυστερήσεις και μετά την Γιουνάιτεντ και η Σίτι θα... μείνει στο Μάντσεστερ μέχρι το τέλος της σεζόν με τις δυο τους να παλεύουν για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.

Πηγή: www.gazzetta.gr