Πολιτική
Τετάρτη, 08 Μαΐου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στα βορειο-δυτικά προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα στη Νότια νησιωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιο-ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νότιο Ιόνιο τοπικά πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειο-ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 27 και στα νησιά από 15 ώς 26 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-ανατολικοί στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένηση απο τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-ανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-ανατολικοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.