Αθλητικά
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 23:16

Νικητής η βία στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» για μια ακόμη εξελίχθηκε σε ντροπή για το άθλημα. Στο 83ο λεπτό της συνάντησης το παιχνίδι διεκόπη οριστικά, λόγω σοβαρότατων επεισοδίων, τα οποία είχαν αρχίσει πριν καν παιχθεί μπάλα στο ΟΑΚΑ. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο σκορ με 0-1.

Δυστυχώς, τα όσα θα εξελίσσονταν είχαν προοικονομηθεί από νωρίς το απόγευμα, όταν ώρες πριν γίνει η πρώτη σέντρα στο ντέρμπι, ομάδες ανεγκέφαλων χούλιγκαν ξεκίνησαν το χορό των επεισοδίων επιτιθέμενοι σε δυνάμεις της αστυνομίας (που ήταν και ο βασικός τους στόχος και όχι η αποστολή του Ολυμπιακού, όπως ίσως υπέθετε κάποιος). Τα αρχικά αυτά συμβάντα θα καθυστερούσαν την έναρξη κατά τουλάχιστον ένα τέταρτο, αφού με απαίτηση του «άρχοντα» του αγώνα, Τάσου Κάκου, θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει ηρεμία, πριν να δώσει εντολή οι ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο.

Για 45 λεπτά επικράτησε ψυχραιμία, όμως στο ημίχρονο τα πράγματα θα ξέφευγαν εκ νέου από κάθε έλεγχο. Οι ίδιες ομάδες ατόμων έπιασαν το γαϊτανάκι ακριβώς από εκεί που το είχαν αφήσει... Εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου επικράτησε πανικός με μάχες σώμα με σώμα χούλιγκαν και αστυνομικών, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα στηνόταν άλλο σκηνικό πολέμου με ρίψεις δακρυγόνων από τη μια πλευρά και μολότοφ από την άλλη.

Με τα πολλά-πολλά και μια ώρα καθυστέρηση το ντέρμπι θα ξανάρχιζε, με τις δυο ομάδες, βέβαια, να επιστρέφουν τελείως «παγωμένες» στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός κατάφερε σε μια αντεπίθεση στο 51' να τρυπήσει την άμυνα του Παναθηναϊκού και να πετύχει με τον Αμπντούν το γκολ, που θα του έδινε το προβάδισμα, αλλά πέρα από αυτό άλλη μπάλα δεν παίχθηκε.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, η βία έκανε ξανά την εμφάνισή της και ο Τάσος Κάκος, όπως είχε υποσχεθεί, διέκοψε οριστικά το παιχνίδι, απόφαση που δέχθηκαν στωικά αμφότεροι «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι», αφού εμφανώς δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί το ματς.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]