Πολιτική
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 20:28

Με υπόμνημα οι καταθέσεις των πρώην υπουργών της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή

Δεν θα προσέλθουν για κατάθεση ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 οι διατελέσαντες υπουργοί της ΝΔ Γ.Αλογοσκούφης, Γ.Παπαθανασίου, Δ.Αβραμόπουλος και Ν.Λέγκας. «Απόπειρα απόκρυψης στοιχείων» καταγγέλλει ο Χρ. Πρωτόπαπας.

Δεν θα προσέλθουν για κατάθεση ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 οι διατελέσαντες υπουργοί της ΝΔ Γ.Αλογοσκούφης, Γ.Παπαθανασίου, Δ.Αβραμόπουλος και Ν.Λέγκας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Πρωτόπαπας, κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Τασούλα, οι πρώην υπουργοί δεν θα εμφανιστούν στην Επιτροπή, αλλά θα αποστείλουν υπόμνημα.

Σχολιάζοντας την στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Πρωτόπαπας έκανε λόγο για «απόπειρα υπονόμευσης και απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων». Επισήμανε μάλιστα ότι θα θέσει αύριο το ζήτημα «ως οφείλει» υπ' όψιν της Εξεταστικής Επιτροπής, «η οποία θα τοποθετηθεί επισήμως».

Ο κ. Πρωτόπαπας, υπενθύμισε το προηγούμενο άλλων Εξεταστικών Επιτροπών, όπου παρ’ότι η Νέα Δημοκρατία είχε αποχωρήσει, τα κληθέντα στελέχη της είχαν καταθέσει, δεν θέλησε ωστόσο να προκαταλάβει τις αποφάσεις της Επιτροπής για την σημερινή εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ