Πολιτική
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 06:40

Καλοκαιρία και σήμερα

Γενικά αίθριος αναμένεται και σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 07 έως 17 βαθμούς.

Γενικά αίθριος αναμένεται και σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και αργότερα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Καλός θα είναι ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νόμου και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος προβλέπεται και στη Θεσσαλονίκη με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Kαιρός: γενικά αιθριος.τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Aνεμοι: ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 02 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Kαιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην ήπειρο κυρίως στα ορεινά και πιθανόν στα υπόλοιπα ορεινά να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Aνεμοι: ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Kαιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα με πιθανότητα στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας να βρέξει. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Aνεμοι: ασθενείς και τοπικά στα νότια και ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Kαιρός: γενικά αίθριος.

Aνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 19 και τοπικά στη νότια Κρήτη 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Kαιρός: γενικά αίθριος

Aνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.