Αθλητικά
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 23:41

Euroleague: Πάλεψε, αλλά λύγισε στο τέλος ο Ολυμπιακός

Παρά τη συγκλονιστική εμφάνισή του, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στην Ιταλία από τη Σιένα με 81-80 και πλέον με τη σειρά στο 1-1 θέλει δυο νίκες στο ΣΕΦ την ερχόμενη εβδομάδα για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Οι «ερυθρόλευκοι», όπως και την περασμένη Τετάρτη, πάλεψαν σκυλίσια σε άμυνα και επίθεση και έσπρωξαν τους αντιπάλους στα σκοινιά, όμως δεν κατάφεραν να σπάσουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά την έδρα των Ιταλών.

Καθώς το παιχνίδι κρίθηκε στον πόντο, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα μπορούσαν να έχουν διεκδικήσει κάτι καλύτερο, αλλά στην τελευταία τους επίθεση 5'' πριν τη λήξη, μετά από δυο χαμένες βολές σχεδόν αλάνθαστου Ρακόσεβιτς, ο εκπληκτικός Γιώργος Πρίντεζης δεν είδε τον Μπο Μακάλεμπ, που ήρθε από πίσω και του έκλεψε τη μπάλα.

Το γεγονός, πάντως, ότι ο Ολυμπιακός έφτασε να παλεύει για τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αποτελεί μέγιστο κατόρθωμα. Η Σιένα έκλεισε την τρίτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με 14 πόντους (67-53) και ακόμα και μέχρι τα μισά περίπου του τέταρτου δεκαλέπτου είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός θα ξυπνήσουμε 4'40'' πριν το τέλος, όταν με τη διαφορά στους 10 (73-62) πήρε μπρος η μηχανή του και άρχισε σταθερά να μειώνει στο σκορ. Με τον Βασίλη Σπανούλη εκτός ρυθμού, ο Έισι Λο ήταν εκείνος που πήρε στις πλάτες του τους φιλοξενούμενους και με συμπαραστάτες πότε τον Τζόι Ντόρσεϊ, πότε τον Καρλ Χάινς και πότε τον Πρίντεζη λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω-κάτω. Ο χρόνος, όμως, ήταν λίγος και στο τέλος ένας πόντος θα έκανε τη διαφορά...

Παρόλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» κάθε άλλο παρά απογοητευμένοι θα πρέπει να αισθάνονται. Τα πρώτα δυο παιχνίδια της σειράς στην Ιταλία εξελίχθηκαν σχεδόν ιδανικά γι' αυτούς και έδειξαν, ότι μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν την πρόκριση για το Final 4, έστω και αν στην αρχή της σεζόν κανένας κάτι τέτοιο φάνταζε απίθανο.