Αθλητικά
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 21:24

Bundesliga: Πλησίασε στο -2 η Μπάγερν

Η πίεση που ασκεί η Μπάγερν Μονάχου στη Ντόρτμουντ εξακολουθεί να υφίσταται. Ένα 24ωρο πριν τη... δοκιμασία της πρωτοπόρου στην έδρα της Κολονίας, οι Βαυαροί επικράτησαν 2-1 του Ανόβερου στο πλαίσιο της 27ης ημέρας της Bundesliga.

Έτσι, κατάφεραν να μειώσουν στο -2 από την κορυφή κι ελπίζουν σε στραβοπάτημα της Μπορούσια.

Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Χέρτα, εκτός έδρας επί της Μάιντς, ενώ ο Χούντελααρ «καθάρισε» και πάλι για τη Σάλκε με δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Λεβερκούζεν.

Οι Κρόος και Γκόμεζ (23ο γκολ στο πρωτάθλημα) έδωσαν… αέρα δύο τερμάτων στη Μπάγερν, ωστόσο, ο Για Κόναν μείωσε περίπου 15 λεπτά πριν τη λήξη για τους φιλοξενούμενους, που δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο.

Η… κατάρρευση της Γκλάντμπαχ είναι, πλέον, ολοκληρωτική. Μετά τον αποκλεισμό της στα πέναλτι από τη Μπάγερν στον ημιτελικό του Κυπέλλου, την περασμένη Τετάρτη, η Μπορούσια ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από την Χοφενχάιμ κι «αποχαιρέτησε» κάθε ελπίδα για τον τίτλο. Ο Ρόις έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, που μέχρι το 77΄ κρατούσαν το «τρίποντο», ωστόσο, μέσα σε τρία λεπτά, ο Φιρμίνο και ο Βούκσεβιτς ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό.

«Σοκ» στη Βρέμη, καθώς η Βέρντερ ισοφαρίστηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από την Άουγκσμπουργκ και κινδυνεύει, πλέον, να χάσει και το τρένο για το Europa League. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έπαιξε σε όλο το 90λεπτο με τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με τον Φούλκρουγκ στα μισά του δεύτερου μέρους, αλλά τελευταίος μίλησε ο Βερχάεγκ.

Η Χέρτα του Οτο Ρεχάγκελ αρνείται να παραιτηθεί από τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Με δύο γκολ του Ράμος και του Μπεν Χατίρα το συγκρότημα του Βερολίνου πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Μάιντς, που προσωρινά είχε μειώσει με τον Τσούπο Μότινγκ σε 2-1.

Η Καϊζερσλάουτερν του Κώστα Φορτούνη, που ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα κι αντικαταστάθηκε στο 77΄, δεν φαίνεται να προλαβαίνει το τρένο της παραμονής. Η Φράιμπουργκ με δύο γκολ στα πρώτα 15 λεπτά από τους Γκουεντέ και Μακιάντι υποχρέωσε σε ήττα με 2-0 τη «Λάουτερν», η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, επτά βαθμούς πίσω από την ομάδα που παραμένει στην κατηγορία.

Το…βιολί του ο Γιαν Κλάας Χούντελααρ. Με δύο γκολ του Ολλανδού στράικερ η Σάλκε επικράτησε 2-0 της Λεβερκούζεν κι εξακολουθεί να έχει κάποιες ελπίδες για τον τίτλο. Βασικός σε όλο το ματς με τους γηπεδούχους ήταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.