Πολιτική
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και μόνο τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί, νοτιο-ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με σταδική εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 11 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 26 βαθμούς και στα νησιά από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιο-ανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί και ανατολικά βορειο-ανατολικοί, μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειο-ανατολικοί, μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-ανατολικοί, ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.