Αθλητικά
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 11:43

Euroleague: Για το 2 -1 ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα στην Τοσκάνη κι απόψε καλείται να κάνει το δεύτερο εναντίον της Σιένα, από τα τρία που χρειάζεται για να πάει στην Κωνσταντινούπολη.

Στις 21:30 (Novasports), οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την ιταλική ομάδα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play off της διοργάνωσης, με τους δύο μονομάχους να βρίσκονται στο 1-1 και τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα, καθώς εάν πάρει τα δύο ματς στο ΣΕΦ, τότε θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ (11-13 Μαΐου).

Σύμμαχος στην προσπάθεια των Πειραιωτών θα είναι οι οπαδοί τους, που αναμένεται να γεμίσουν και τις δύο φορές το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (το τέταρτο ματς είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή το βράδυ). Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς ποντάρει πολλά στην έδρα της, η οποία είναι το μεγάλο τους όπλο στις επίσημες διοργανώσεις που συμμετέχουν. Μέχρι τώρα μετρούν μόνο μία ήττα στο κλειστό του Νέου Φαλήρου, από την ΤΣΣΚΑ και σε συνολικά 20 αγώνες έχουν 19 νίκες!

Η Σιένα βρίσκεται στην Αθήνα αποφασισμένη να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάρει, τουλάχιστον, μία νίκη στα παιχνίδια που ακολουθούν. Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι θα έχει στη διάθεσή του τελικά και τον Ντέιβιντ Μος, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από έναν μυϊκό τραυματισμό.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκρεγκόρζ Ζιεμπλίτσκι (Πολωνός) Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανός) και Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανός).