Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 27 Μαρτίου η παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Όλα είναι θέμα Παιδείας» (εκδόσεις «Μίνωας»).
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 27 Μαρτίου η παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Όλα είναι θέμα Παιδείας» (εκδόσεις «Μίνωας»). Η εκδήλωση έγινε στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, παρουσία πλήθους κόσμου από την ακαδημαϊκή και την εκπαιδευτική κοινότητα, την πολιτική ηγεσία, τη δικαιοσύνη, την εκκλησία και κυρίως τη νεολαία. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία μεγάλου αριθμού Βουλευτών. Το πάνελ συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος περιέγραψε την εκπαιδευτική καθημερινότητα και τη σημαντική δουλειά που έγινε την περίοδο 2007-2009, που επιβεβαιώνει την αντίληψη του τότε Υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι «μεταρρυθμιστής είναι αυτός που δεν αλλάζει απλώς τους Νόμους αλλά αλλάζει κυρίως τα πράγματα μέσα από την εφαρμογή τους». Ο ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και σύμβουλος εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Κ. Μανάφης, ο οποίος περιέγραψε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ιδρύματα και οι χορηγίες διαχρονικά στην Ελληνική εκπαίδευση. Ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας κ. Δημήτρης Μπουραντάς που ανέλυσε τη σημασία της εκπαίδευσης για την οικονομία, τη σχέση της με την αγορά εργασίας και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Παιδεία στον εθνικό σχεδιασμό της Ελλάδας. Ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο οποίος παρουσίασε τη σημαντική σχέση Παιδείας και Πολιτισμού.
Τους ομιλητές ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, ο επικεφαλής των εκδόσεων «Μίνωας» κ. Γιάννης Κωνστανταρόπουλος ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπογραμμίζοντας ότι: «Η απάντηση του σύγχρονου ελληνισμού στην ηθική, πολιτική, οικονομική και θεσμική κρίση που βιώνει η Πατρίδα μας είναι η πίστη στην αρχή ότι «Όλα είναι θέμα Παιδείας». Αυτή είναι η απάντηση μας, η απάντηση του σύγχρονου Ελληνισμού στην ηθική, πολιτική, οικονομική και θεσμική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας. Η παιδεία μας είναι ο σπόρος που φωλιάζει μέσα σε ένα καρπό που σαπίζει. Είναι το σπέρμα της νέας ζωής. Η ελπίδα της νέας Ελλάδας. Η ελληνική παιδεία είναι κάτι ευρύτερο, ισχυρότερο και ανώτερο από την εκπαίδευση. Συνδυάζει αξίες, ιδανικά, κανόνες συμπεριφοράς και νοοτροπίες. Κτίζει μέσα από τις νέες συνειδήσεις μία αλλιώτικη κοινωνία. Δημιουργεί μία σύγχρονη εθνική συνείδηση. Αξιοποιεί τις πνευματικές και ψυχικές δυνατότητες του παιδιού. Απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του νέου Έλληνα. Συνδυάζει το ιδανικό με το ρεαλιστικό και ανατρέπει στενόμυαλες λογικές, εξεγείροντας τις δημιουργικές φιλοδοξίες μέσω της άμιλλας. Η πραγματική παιδεία μπορεί να αλλάξει τα πάντα: την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα, τον κόσμο. Καταργεί κατεστημένα. Ανατρέπει τα κακώς κείμενα και δίνει ευκαιρίες σε όλους, ώστε να αναγεννήσουμε την πατρίδα μας, αλλάζοντας τον εαυτό μας. Η παιδεία και ο πολιτισμός είναι τα ανεκμετάλλευτα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού στο διεθνή ανταγωνισμό. Πρότασή μας κόντρα στην κρίση που βιώνουμε είναι το όραμά μας να καταστήσουμε την Ελλάδα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο.
-Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των δημόσιων Πανεπιστημίων -Η δημιουργία μεικτών ή ιδιωτικών ΑΕΙ
-Η κινητοποίηση χιλιάδων διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
-Η επιθετική προσέλκυση δεκάδων χιλιάδων ξένων φοιτητών με δίδακτρα, Μπορούν να ξανακαταστήσουν την Ελλάδα παγκόσμιο πνευματικό φάρο. Μπορούν να δημιουργήσουν μία σημαντική νέα πηγή για την οικονομία μας, όπως πέτυχαν η ναυτιλία και ο τουρισμός. Μπορούν να αναγεννήσουν το φιλελληνικό ρεύμα, δυναμώνοντας τη διεθνή μας εικόνα και παράγοντας αποτελέσματα, όχι μόνο στην Οικονομία αλλά και στην Εξωτερική μας Πολιτική».