Αθλητικά
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 22:43

Euroleague: Πιο κοντά στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός

Πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του, ο Ολυμπιακός συνέτριψε τη Σιένα με 75-55, πήρε προβάδισμα 2-1 στη σειρά των play off της Euroleague και θέλει άλλη μία για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να πετύχουν το στόχο τους μεθαύριο το βράδυ και πάλι στο ΣΕΦ, με τους Ιταλούς, πλέον, να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο…

Τα τραγικά ποσοστά της Σιένα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και η κυριαρχία στα ριμπάουντ, έδωσαν στον Ολυμπιακό… αέρα 11 πόντων (32-21). Με… όπλο την πολύ καλή άμυνα, αλλά και την τύχη που τους χαμογέλασε αρκετές φορές οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν γρήγορα το…σοκ που δέχτηκαν στο ξεκίνημα του ματς όταν βρέθηκαν πίσω με 5-0 και 10-3 και προηγήθηκαν με 16-12. Από κει και πέρα, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία των Ιταλών σε άμυνα κι επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να παίρνουν σιγά-σιγά και διαφορά, η οποία έφτασε στη μέγιστη τιμή της στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου, όταν ο Σλούκας με πολύ τυχερό τρίποντο έδωσε προβάδισμα 11 πόντων στην ομάδα του Πειραιά.

Με ηγέτη τον Μάντζαρη ο Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +19 (40-21) μετά από 4,5 λεπτά στο τρίτο 10λεπτο, όταν οι Ιταλοί πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι! Από κει και πέρα το ματς μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην άνετη νίκη και, πλέον, κρατούν την κατάσταση στα χέρια τους.

Κάιλ Χάινς και Κώστας Σλούκας ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ των Πειραιωτών με 15 και 11 πόντους αντίστοιχα, ενώ από το «ναυάγιο» της Σιένα διασώθηκε μόνο ο ΜακΚάλεμπ με 13 πόντους.