Αθλητικά
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 19:21

Ιτούδης: Δουλέψαμε την ψυχολογία για να νικήσουμε τη Μακάμπι

Στον τομέα της ψυχολογία αποκάλυψε ο Δημήτρης Ιτούδης, πως δούλεψε περισσότερο ο Παναθηναϊκό πριν τον κρίσιμο τέταρτο αγώνα για τη σειρά των play off της Ευρωλίγκας με την Μακάμπι.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 78-69 των Ισραηλινών στο Τελ Αβίβ και θα λύσουν τις διαφορές τους σε πέμπτο μας στο ΟΑΚΑ και ο βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλησε να εξηγήσει κατά την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα, πως κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

«Είχαμε χάσει στην έδρα μας και στο πρώτο ματς στο Ισραήλ και χρειαζόμασταν μόνο νίκη την Πέμπτη (29/3) για να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης. Δουλέψαμε πολύ στον τομέα της ψυχολογίας, οι παίκτες έκαναν καταπληκτική δουλειά, έπαιξαν καταπληκτικό μπάσκετ και φτάσαμε σε μία σπουδαία νίκη», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και ο Παναθηναϊκός πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος για να πάρει τη νίκη στο πέμπτο ματς.

«Δεν έχουμε τελειώσει όμως ακόμα, καθώς χρειαζόμαστε μία ακόμα νίκη για να πάρουμε την πρόκριση στο Final Four», εξήγησε, ενώ στη συνέχει εξήρε την απόδοση του Νικ Καλάθη.

Να μην παρασυρθούν από τη νίκη προέτρεψε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του και ο Στράτος Περπέρογλου σε δηλώσεις του στον Σποτ FM 94,6.

«Θα είναι μεγάλο λάθος να πιστέψουμε ότι έχουμε ήδη περάσει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να πάρουμε ώθηση από τον κόσμο μας και να πάρουμε μία ακόμα νίκη. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα. Και οι δύο ομάδες έχουν τις πιθανότητές τους», τόνισε.