Αθλητικά
Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012 18:42

Bundesliga: Νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα

«Φωτιά» πήρε το γερμανικό πρωτάθλημα, έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη του. Η 28η ημέρα της Bundesliga βρήκε τη Μπάγερν Μονάχου να πλησιάζει στο -3 την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, η οποία στο κορυφαίο ίσως ματς της περιόδου, αναδείχθηκε ισόπαλη 4-4 με τη Στουτγκάρδη.

Με γκολ του Αριαν Ρόμπεν, περίπου 20 λεπτά πριν τη λήξη, η Μπάγερν επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Νυρεμβέργης και μπήκε ξανά για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου, με τη Μπορούσια, πάντα, να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτησή του.

Από τις 5 συναντήσεις που έγιναν σήμερα (ακολουθεί και αυτή ανάμεσα στην Χέρτα και την Βόλφσμπουργκ) οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν στις τέσσερις. Μόνο η Αουγκσμπουργκ, από τους γηπεδούχους, κατάφερε να πάρει τη νίκη, με 2-1 επί της Κολονίας, αποτέλεσμα που έβγαλε την ομάδα του Γιος Λουχουκάι εκτός ζώνης υποβιβασμού.

Εκτός των Βαυαρών, σπουδαία «διπλά» πανηγύρισαν το Αμβούργο και η Φράιμπουργκ με 1—0 και 2-0 αντίστοιχα επί των Καϊζερσλάουτερν και Μπάγερ Λεβερκούζεν. «Διπλά» που έδωσαν την ευκαιρία στους νικητές να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα και να ξεφύγουν από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Με δύο γκολ του Τσούπο-Μότινγκ κι ένα του Σάλαϊ η Μάιντς έκανε την έκπληξη πέρασε θριαμβευτικά από τη Βρέμη με το 3-0 επί της Βέρντερ, στην ενδεκάδα της οποία βρέθηκε σε όλο το 90λεπτο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Μετά τα τέσσερα «διπλά» στα πέντε πρώτα ματς του σημερινού προγράμματος, ήρθε ένα ακόμη, με την Βόλφσμπουργκ να κάνει επίδειξη δύναμης στο Βερολίνο με το 4-1 επί της Χέρτα.

Η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ προηγήθηκε στο ξεκίνημα, αλλά από κει και πέρα οι «λύκοι» κυριάρχησαν και με γκολ των Χέλμες (2), Μάντζουκιτς και το αυτογκόλ του Γιάνκερ έφυγαν με τη μεγάλη νίκη, που τους βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της εξόδου στην Ευρώπη.

Αντίθετα, η ήττα αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί οδυνηρή για τους Βερολινέζους, που παρέμειναν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και δύσκολα, πλέον, θα μπορέσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.