Αθλητικά
Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 20:55

Σούπερ Λίγκα: Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-1

Πρωταθλητής Ελλάδας για 39η φορά στην ιστορία του στέφθηκε ο Ολυμπιακός με τη νίκη του με 1-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά των 10 βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και έτσι τρεις στροφές πριν το τέλος της φετινής σεζόν κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο.

Ο Κέβιν Μιραλάς με ωραίο πλασέ στο 54' πέτυχε το μοναδικό γκολ στη συνάντηση. Με αυτό ο Βέλγος επιθετικός έφτασε τα 19 τέρματα στη σεζόν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κατακτήσει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Αντιθέτως, τον δρόμο της επιστροφής στη Football League φαίνεται να παίρνει ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου έμεινε στους 25 πόντους και παραμένει τρίτη από το τέλος και ένα τρίποντο μακριά από τον Εργοτέλης, ο οποίος εξασφάλισε έναν βαθμό την ισοπαλία του στο Ηράκλειο με τον Ατρόμητο (2-2).

Μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ξέσπασαν σε έξαλλα πανηγύρια μαζί με τον προπονητή τους, Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ το σκηνικό της χαράς που είχε στηθεί συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια.