Πολιτική
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 16:39

Κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, μετά και την προσχώρηση του βουλευτή Βοιωτίας Μιχάλη Γιαννάκη στο κόμμα.

Κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, μετά και την προσχώρηση του βουλευτή Βοιωτίας Μιχάλη Γιαννάκη στο κόμμα.

Ο νεοσύστατος πολιτικός σχηματισμός αριθμεί πλέον δέκα βουλευτές και αποκτά έτσι αναγνωρισμένη από τον Κανονισμό της Βουλής κοινοβουλευτική ομάδα. Όπως ανέφερε ο βουλευτής σε δηλώσεις του, η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας δίνει στο κόμμα την δυνατότητα κοινοβουλευτικής παρουσίας με όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου. Επιπλέον, πρόσθεσε, δίνει δυνατότητες, βάσει της νομοθεσίας, για καλύτερη εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιαννάκης είχε καταψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο και είχε επίσης αρνηθεί να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους και τη δανειακή σύμβαση.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συγκρότηση του κόμματος, καθώς μετά τον ορισμό εκπροσώπου Τύπου, την περασμένη Πέμπτη ορίστηκε γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος. Εντός των προσεχών ημερών θα παρουσιαστεί το βασικό πολιτικό πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων», που θα περιέχει τις θέσεις του κόμματος.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» αρνούνται να «περιχαρακωθούν στη Δεξιά» και ισχυρίζονται ότι μεταξύ των υποστηρικτών τους είναι ψηφοφόροι που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα. Επιπλέον δηλώνουν ότι στο μέλλον δεν θα είχαν πρόβλημα να συνεργαστούν ακόμη και με την Αριστερά, στο πλαίσιο μίας εθνικής πρότασης για την υπέρβαση των συνεπειών του Μνημονίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ