Δεν επιτρέπονται από το έτος 2004-5 οι μετεγγραφές ελλήνων φοιτητών από Πανεπιστήμια του εξωτερικού σε Πανεπιστήμια της ημεδαπής. Ομως από το ακαδημαϊκό έτος 2003-4 αυξάνονται τα μαθήματα εξετάσεων που θα ορίζονται για την λήψη της ισοτιμίας των πτυχίων Ιατρικής της αλλοδαπής.
Αυτά προβλέπονται σε σχέδιο νόμου που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, και αναφέρεται σε ρύθμιση θεμάτων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ρύθμιση με την οποία καταργείται η ΣΕΛΕΤΕ και ιδρύεται Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης η οποία θα αποτελείται από τα Τμήματα: Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής, Μηχανολογίας, Πολιτικών Δομικών Εργων, Πολιτικών Εργων υποδομής και Τμήμα Παιδαγωγικών και Γενικών Μαθημάτων, το οποίο δεν θα χορηγεί πτυχίο.
Από το έτος 2003 και εφεξής οι κενές οργανικές θέσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα καλύπτονται σε ποσοστό 75% από όσους επιτυγχάνουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, και σε ποσοστό 25% από όσους είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα αναπληρωτών του άρθρου 138 του ν. 2725/ 1999, κατά τη σειρά εγγραφή τους.
Σε περίπτωση που παραμένουν κενές οργανικές θέσεις μετά την εξάντληση του πίνακα της παραπάνω περίπτωσης, αυτές καλύπτονται από τους εγγεγραμμένους σε ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο οποίος συντάσσεται για κάθε έτος και στον οποίο κατατάσσονται, κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο των μορίων τους:
α) όσοι έχουν προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή και ωρομισθίου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και
β) όσοι επέτυχαν τη βαθμολογική βάση στον τελευταίο εκάστοτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.