Κόσμος
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012 17:18

Πακιστάν: Συντριβή αεροπλάνου στο Ισλαμαμπάντ

Αεροπλάνο πακιστανικής εταιρείας με 127 επιβαίνοντες συνετρίβη εν μέσω κακοκαιρίας σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το πακιστανικό δίκτυο Geo News μετέδωσε ότι επρόκειτο για αεροπλάνο της Bhoja Air.

Αεροπλάνο πακιστανικής εταιρείας με 127 επιβαίνοντες συνετρίβη εν μέσω κακοκαιρίας σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ, Μπεναζίρ Μπούτο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, κάποια κανάλια μετέδωσαν ότι μπορεί να επρόκειτο για ελικόπτερο.

Το πακιστανικό δίκτυο Geo News μετέδωσε ότι επρόκειτο για αεροπλάνο της Bhoja Air τύπου Boeing 737 που εκτελούσε την πτήση BHO-213 από το Καράτσι προς Ισλαμαμπάντ και μετέφερε 118 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος.

Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωση στο Ραουαλπίντι στα περίχωρα της πρωτεύουσας, όπου και βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος έλαβε άδεια να προσγειωθεί, αλλά χάθηκε η επαφή με το κέντρο ελέγχου λίγα λεπτά πριν το δυστύχημα.

Ο υπουργός Αμυνας Τσόντρι Αχμέντ Μουκχάρ, το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες πριν συντριβεί λίγα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα νοσοκομεία της περιοχής.